Petrobras verlengt inschrijving Libra - media

Redactie ABM Financial News - 5 april 2017, 07:37

SBM Offshore potentiele kanshebber.

(ABM FN-Dow Jones) Petrobras heeft de inschrijving voor biedingen op de FPSO voor het Braziliaanse Libra veld verschoven naar 26 april. Dit schreef persbureau Bloomberg op basis van een drietal bronnen.

Volgens twee van deze bronnen zouden Modec, BW Offshore en het Nederlandse SBM Offshore deelnemen aan de tender.

Alvorens de tender kan worden afgerond, wil Petrobras toestemming krijgen van de Braziliaanse toezichthouder ANP over vrijwaring van het vereiste gebruik van lokale middelen. Een publieke hoorzitting over het Libra project vindt op 18 april plaats, zo liet de toezichthouder per email aan Bloomberg weten.

Volgens Petrobras zou het uitblijven van vrijwaring voor lokale middelen de prijs voor het project met mogelijk 40 procent opdrijven en dit zou reden kunnen zijn voor Petrobras en Royal Dutch Shell om af te zien van het gehele project, voegde Bloomberg nog toe.

De tender rondom Libra liep al eerder vertraging op, iets wat door verschillende analisten met het oog op de afronding door SBM Offshore van een smeergeldaffaire in Brazilië als gunstig wordt beoordeeld. Zonder dat deze affaire is afgerond, heeft SBM Offshore namelijk geen toestemming om deel te nemen aan nieuwe tenders in Brazilië.

Het aandeel SBM Offshore sloot dinsdag 0,5 procent hoger op 15,42 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Futures wijzen op lagere opening Wall Street

Markten zien macrocijfers tegemoet.

1 uur geleden - Lees verder

Lowe's verlaagt winstverwachting ondanks stijgende resultaten

Amerikaanse doe-het-zelver handhaaft omzetverwachting.

1 uur geleden - Lees verder

Weinig beweging op Europese beurzen

Wachten op Jackson Hole.

1 uur geleden - Lees verder

Dochter Kardan haalt opdrachten Angola binnen

Voor bijna 300 miljoen dollar werk.

1 uur geleden - Lees verder

Beursblik: orderboek Sif richtpunt voor beleggers

Beleggers benieuwd naar bezetting Rotterdamse Maasvlakte.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
SBM OFFS... toevoegen aan uw watchlist 13,69 -0,36% -0,05 13,74