PPG herhaalt uitnodiging aan AkzoNobel voor fusiegesprek

Redactie ABM Financial News - 5 april 2017, 13:35

Deadline voor herhaald bod loopt vandaag af.

(ABM FN-Dow Jones) PPG Industries heeft de uitnodiging aan de Nederlandse sectorgenoot AkzoNobel voor het aangaan van gesprekken over een fusie herhaald. Dit maakte het Amerikaanse concern woensdag in een persbericht bekend.

PPG bracht op 20 maart een verhoogd bod uit van 90,00 euro per aandeel AkzoNobel, inclusief dividend uit, waarop het Nederlandse verf- en chemieconcern wederom niet wilde ingaan. In eerste instantie bood PPG 83 euro per aandeel.

Het Amerikaanse concern moest uiterlijk vandaag aan de markt en autoriteiten bekendmaken of het zijn overnamebod wilde doorzetten, dan wel intrekken.

"De reacties die we uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en van elders hebben ontvangen, rechtvaardigen de verdiensten van de combinatie van PPG en AkzoNobel", zei CEO Michael McGarry van het Amerikaanse bedrijf. "We zijn er nu nog meer van overtuigd dat deze combinatie het beste de belangen dient van alle stakeholders van AkzoNobel", voegde hij toe.

In het persbericht meldt het bedrijf toegezegd te hebben om verschillende door AkzoNobel aangedragen aandachtsgebieden te adresseren, waaronder het waarborgen van de onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten van het Nederlandse bedrijf, het respecteren van de arbeidsvoorwaarden van het personeel, inclusief het sociaal plan, het vestigen van kernactiviteiten in Europa en Nederland, behoud van belangrijke publiek/private samenwerkingsverbanden, versterking van gemeenschapsinvesteringen en verbintenis aan duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid.

Het concern zegt ook antwoorden te hebben op vragen en twijfels van AkzoNobel over mededingingscomplicaties.

"We nodigen AkzoNobel nogmaals uit om met ons in gesprek te gaan over onze specifieke voorstellen", aldus McGarry.

Het bedrijf wil uiterlijk 1 juni een concept biedingsnota bij de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten (AFM) indienen.

AkzoNobel zal op op 19 april een nieuw strategisch plan en aangepaste financiële richtlijnen presenteren, waarbij ook de voorgenomen afsplitsing van de divisie Specialty Chemicals wordt toegelicht. AkzoNobel was woensdag niet direct beschikbaar voor een reactie tegenover ABM Finanial News.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel AkzoNobel woensdag 0,4 procent hoger op 78,26 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

11 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AKZO NOBEL toevoegen aan uw watchlist 77,26 -0,14% -0,11 77,37