TA: voldoende opwaarts potentieel voor AEX

Redactie ABM Financial News - 5 april 2017, 16:26

ING Wholesale ziet bepalende weerstand naderen.

(ABM FN-Dow Jones) De AEX beleeft een sterke rally, die niet in gevaar komt zolang de Amsterdamse hoofdgraadmeter niet de steunlijn op 511 punten doorbreekt en een nieuwe lagere bodem onder de 506,23 punten vormt. Dit blijkt uit een analyse van technisch analist Roelof-Jan van den Akker van ING Wholesale Banking.

Aanvankelijk was Van den Akker pessimistisch gestemd over de AEX, totdat eind 2016 de index de weerstand op 463 punten wist te doorbreken. Sindsdien beleeft de AEX volgens de analist een typische "climbing a wall of worry". Beleggers wachten op een correctie om weer te kunnen instappen, maar vooralsnog is die er niet geweest en volgens Van den Akker is er ook geen aanleiding om negatief te worden en een correctie te verwachten.

Mocht de AEX door de 511 punten zakken en een bodem vormen onder de 506,23 punten, dan kunnen de vorige toppen uit 2015 op ongeveer 502 punten vermoedelijk soelaas bieden en zorgen voor slechts een beperkte neerwaarts potentieel. Van den Akker meent dat in een dergelijke situatie de 502 punten weer als springplank kan dienen voor de volgende stijging.

Momenteel ligt er volgens de technisch analist van ING een weerstand op 518,60 punten. Een slotkoers boven dit niveau signaleert "een verdere stijging en een volgende sterke fase binnen de stijgende trend". Vandaag ligt de bovenkant van dit stijgende trendkanaal op ongeveer 539 punten en elke dag komt deze circa 0,75 punten hoger te liggen.

"Toppen en bodems eind vorige eeuw en uit 2007 in de maandgrafiek laten zien dat de koers onoverkomelijke problemen gaat ondervinden tussen de 532 en 560 punten. Deze barrière gaat beslissen over het lot van de aandelenmarkten in de komende maanden en jaren", verwacht Van den Akker. Aangeraden wordt dan ook om rond deze niveaus selectief winsten veilig te stellen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Alphabet overtreft verwachtingen

Bedrijfsresultaat daalt op hogere omzet.

Gisteren - Lees verder

Correctie: Wall Street verdeeld gesloten

Markt kijkt uit naar start tweedaagse beleidsvergadering FOMC.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ING sterkste stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street verdeeld gesloten

Markt kijkt uit naar start tweedaagse beleidsvergadering FOMC.

Gisteren - Lees verder

Beursblik: solide resultaten Unibail-Rodamco

JP Morgan wijst op herhalen outlook.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 521,65 -0,11% -0,57 522,22