Update: PPG herhaalt uitnodiging aan AkzoNobel voor fusiegesprek

Redactie ABM Financial News - 5 april 2017, 14:03

AkzoNobel blijft focussen op presentatie eigen strategie aanpassing.

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel gaat niet in op de uitnodiging van PPG Industries voor het aangaan van gesprekken over een fusie. Dit zei een directiewoordvoerster van het Nederlandse verf- en chemiebedrijf woensdag tegen ABM Financial News.

"De twee door PPG gedane overnamebiedingen zijn onacceptabel. We blijven volledig gefocust op onze plannen om significante waarde te ontsluiten voor aandeelhouders en alle andere stakeholders, die we op 19 april zullen presenteren", zo luidde de verklaring van de woordvoerster. AkzoNobel zal op die datum een nieuw strategisch plan en aangepaste financiële richtlijnen presenteren, waarbij ook de voorgenomen afsplitsing van de divisie Specialty Chemicals wordt toegelicht. 

PPG Industries heeft woensdag de uitnodiging aan de Nederlandse sectorgenoot AkzoNobel voor het aangaan van gesprekken over een fusie herhaald. 

PPG bracht op 20 maart een verhoogd bod uit van 90,00 euro per aandeel AkzoNobel, inclusief dividend uit, waarop het Nederlandse verf- en chemieconcern wederom niet wilde ingaan. In eerste instantie bood PPG 83 euro per aandeel.

Het Amerikaanse concern moest uiterlijk vandaag aan de markt en autoriteiten bekendmaken of het zijn overnamebod wilde doorzetten, dan wel intrekken.

"De reacties die we uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en van elders hebben ontvangen, rechtvaardigen de verdiensten van de combinatie van PPG en AkzoNobel", zei CEO Michael McGarry van het Amerikaanse bedrijf woensdag in een persbericht. "We zijn er nu nog meer van overtuigd dat deze combinatie het beste de belangen dient van alle stakeholders van AkzoNobel", voegde hij toe.

In het persbericht meldde het bedrijf verder te hebben toegezegd om verschillende door AkzoNobel aangedragen aandachtsgebieden te adresseren, waaronder het waarborgen van de onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten van het Nederlandse bedrijf, het respecteren van de arbeidsvoorwaarden van het personeel, inclusief het sociaal plan, het vestigen van kernactiviteiten in Europa en Nederland, behoud van belangrijke publiek/private samenwerkingsverbanden, versterking van gemeenschapsinvesteringen en verbintenis aan duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid.

Het concern zei ook antwoorden te hebben op vragen en twijfels van AkzoNobel over mededingingscomplicaties. "We nodigen AkzoNobel nogmaals uit om met ons in gesprek te gaan over onze specifieke voorstellen", aldus McGarry.

Het bedrijf wilde uiterlijk 1 juni een concept biedingsnota bij de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten (AFM) indienen.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel AkzoNobel woensdag 0,5 procent hoger op 78,33 euro.

Update: om reactie AkzoNobel toe te voegen en koers aandeel te actualiseren.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Republikeinen presenteren conceptplan vervanging Obamacare

Amerikanen straks mogelijk niet langer verplicht verzekerd.

10 minuten geleden - Lees verder

Tesla bekijkt mogelijkheid productiefaciliteit in China

Voor eind van het jaar duidelijkheid over Chinese ambities.

47 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen blijven dicht bij huis

Volatiele olieprijs drukt op sentiment.

1 uur geleden - Lees verder

Qatar Airways wil belang in American Airlines

Staatsbedrijf wil zeker 4,75 procent in Amerikaanse sectorgenoot.

1 uur geleden - Lees verder

Damrak lager gesloten

Volatiele olieprijs drukt op sentiment.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AKZO NOBEL toevoegen aan uw watchlist 77,59 -1,08% -0,85 78,44