Valuta: markt neemt afwachtende houding aan

Redactie ABM Financial News - 5 april 2017, 09:45

Amerikaanse macro-economische data meest bepalend voor de dollar.

(ABM FN-Dow Jones) De belangrijkste valuta houden elkaar ook woensdag in evenwicht in afwachting van nieuwe impulsen die afkomstig kunnen zijn van de ontmoeting tussen de Chinese en de Amerikaanse president, de groei van het aantal banen in de Amerikaanse private sector en de notulen van de meeste recente vergadering van de Federal Reserve.

"De markt is erg afwachtend, vooral van Amerikaanse data", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO. "Vandaag krijgen we de eerste banendata en de inkoopmanagersindex van de Amerikaanse dienstensector en vanavond de notulen van de laatste vergadering van de Federal Reserve in maart. Misschien dat die drie punten de dollar een wat overtuigendere beweging kunnen laten zien dan tot dusverre", aldus Boele.

Boele stond verder stil bij twee minder prominente valuta, de rand van Zuid-Afrika en de Poolse zloty. "De winst in de rand van dit jaar is met de recente politieke verwikkelingen helemaal weg. Het land heeft de zorg gewekt van Amerikaanse kredietwaardigheidsbeoordelaars, zoals Standard & Poor's die het land een junkstatus heeft gegeven", aldus Boele.

De zloty liep sinds december ten opzichte van de euro stevig op. De centrale bank van Polen komt vandaag met het rentebesluit en een toelichting hierop. In Polen staat het belangrijkste rentetarief op 1,5 procent.

De Chinese president brengt woensdag en donderdag een bezoek aan de Verenigde Staten. Boele voorziet vanuit de gesprekken die deze met zich meebrengen geen directe impact op de verhouding tussen de dollar en zijn belangrijkste tegenvoeters.

De euro noteerde woensdag op 1,0685 dollar. De dollar noteerde op 110,71 yen. Beide verhoudingen noteerden nagenoeg ongewijzigd.

De dollar noteerde verder op 13,47 rand, waar vorige week nog rond de 13,00 rand werd betaald. De euro noteerde op 4,24 zloty. In december van het vorig jaar stond er nog circa 4,50 zloty voor een euro op het bord.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Alle agendapunten VNC goedgekeurd

Komende Bava stemt over one tier board.

20 minuten geleden - Lees verder

Wall Street klaar voor lagere opening

Markten zien macrocijfers tegemoet.

1 uur geleden - Lees verder

VDL Nedcar start assemblage van BMW X1

Nederlands bedrijf bouwt weer model voor Duitse autofabrikant.

1 uur geleden - Lees verder

Futures wijzen op lagere opening Wall Street

Markten zien macrocijfers tegemoet.

3 uren geleden - Lees verder

Lowe's verlaagt winstverwachting ondanks stijgende resultaten

Amerikaanse doe-het-zelver handhaaft omzetverwachting.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.