Wall Street lager gesloten

Redactie ABM Financial News - 5 april 2017, 22:05

Fed-notulen doen eerdere winsten vervliegen.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn woensdag lager gesloten. De toonaangevende S&P 500 index verloor 0,3 procent op 2.352,95 punten, de Dow Jones index daalde 0,2 procent op 20.648,15 punten en de Nasdaq sloot 0,6 lager op 5.864,48 punten.

Wall Street zag zich gedurende de eerste helft van de handelsdag gesteund door een sterk ADP-banenrapport. Uit de cijfers van loonstrookjesverwerker Automatic Data Processing bleek dat het aantal banen in de Verenigde Staten in maart harder dan verwacht is gestegen. Afgelopen maand nam het aantal banen in de niet-agrarische private sector toe met 263.000. Verwacht was een groei van 180.000 banen. Veel economen kijken naar het rapport om een indruk te krijgen van het officiële Amerikaans banenrapport, dat op vrijdag staat geagendeerd, hoewel de data niet altijd een betrouwbare indicatie geven.

Sprake was echter van een ingetogen handel in aanloop naar de bijeenkomst van president Donald Trump en de Chinese president Xi Jinping donderdag en vrijdag. "De ontmoeting tussen president Trump en president Xi drukt op het sentiment", aldus marktanalist Richard Perry van Hantec Markets. De markt kijkt met name naar aanwijzingen over de gevolgen voor de handel tussen de twee landen en het effect op de dollar. Het bezoek van Xi vindt plaats in golfresort Mar-a-Lago in Florida.

De focus richtte zich woensdag tevens op de publicatie van de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve. Uit de notulen bleek dat de centrale bank mogelijk later dit jaar zal beginnen met het verminderen van de balans. De centrale bank heeft momenteel een portefeuille in treasury's en onderliggende hypothecaire leningen ter waarde van 4,5 biljoen dollar. De leden van de centrale bank kwamen echter niet overeen hoe snel of tot welk niveau de portefeuille afgebouwd zal worden. Uit commentaren van de Fed-bestuurders sinds de laatste beleidsvergadering half maart blijkt dat de centrale bank dit jaar de korte termijn rente mogelijk nog twee keer zal verhogen, waarna waarschijnlijk gepauzeerd zal worden met het verhogen van de tarieven en begonnen zal worden met het verminderen van de balans.

Op macro-economisch vlak werd tevens bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten vorige week zijn gedaald met 1,6 procent. De index daalde van 403,6 vorige week tot 397,1 deze week.

Uit cijfers van het Institute for Supply Management bleek dat de activiteit in de Amerikaanse dienstensector in maart in een lager tempo is toegenomen. De inkoopmanagersindex daalde van 57,6 in februari naar 55,2 in maart. Eerder op de dag bleek de inkoopmanagersindex voor de dienstensector gemeten door Markit Economics te zijn gedaald van 53,8 in februari naar 52,8 in maart.

Uit cijfers van de Amerikaanse Energie Information Administration bleek woensdag dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten vorige week zijn gestegen. In de week eindigend op 31 maart stegen de olievoorraden met 1,6 miljoen vaten tot 535,5 miljoen vaten.

De mei-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 0,12 dollar hoger op 51,15 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0676. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0669 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0665 op de borden.

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de Verenigde Staten slechts de wekelijkse steunaanvragen geagendeerd.

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Panera Bread steeg circa 14,3 procent hoger, na het bericht dat JAB het bedrijf wil overnemen voor 7,5 miljard dollar.

Walgreen Boots verloor ongeveer 1,4 procent, nadat de drogisterijketen tegenvallende kwartaalresultaten rapporteerde.

Monsanto steeg 1,0 procent, na beter dan verwachte resultaten en een positieve outlook.

Syngenta, dat tevens is genoteerd in de Verenigde Staten, steeg circa 0,5 procent, nadat de overname van China National Chemical Corp door de Zwitserse fabrikant van bestrijdingsmiddelen werd goedgekeurd door Amerikaanse mededingingsautoriteiten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

41 minuten geleden - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

1 uur geleden - Lees verder

AEX stijgt in week die in mineur eindigt

Amsterdamse hoofdgraadmeter op weekbasis half procent hoger.

1 uur geleden - Lees verder

Uitgelicht: Heijmans lieveling van de beurs

Bouwbedrijf is weer winstgevend.

2 uren geleden - Lees verder

Uitgelicht: TKH verrast met hoge kosten

Aandeel omlaag na sterke koersstijging dit jaar.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.