Wall Street richting hogere opening

Redactie ABM Financial News - 5 april 2017, 15:02

Banenrapport ADP sterker dan verwacht.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,2 procent in het groen.

In Europa was sprake van een positief sentiment, met een winst van 0,2 procent voor de breed samengestelde STOXX Europe 600 index. 

Op macro-economisch gebied bleek dat de banengroei in de private sector in de Verenigde Staten in maart sterker was dan verwacht, volgens een ADP-rapport. Afgelopen maand nam het aantal banen in de niet-agrarische private sector toe met 263.000. Verwacht was een groei van 180.000 banen. De banengroei in de vorige maand werd neerwaarts bijgesteld van 298.000 naar 245.000.

"Bemoedigend, maar de neerwaartse bijstelling voor februari is aan de forse kant", zei Teeuwe Mevissen van Rabobank in een reactie.

Eerder lieten inkoopmanagersindexen voor de dienstensector groei zien in verschillende eurozonelanden, zij het in een wisselend tempo. 

Later vandaag volgen nog de inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse dienstensector en de wekelijkse olievoorraden.

De Aziatische beurzen boekten vanochtend winst. De Japanse Nikkei 225 steeg 0,2 procent tot 18.861,27 punten en de Chinese Shanghai Composite steeg 1,5 procent tot 3.270,31 punten. 

Olie noteerde woensdag in het groen. Een mei-future West Texas Intermediate steeg 1,3 procent tot 51,66 dollar, terwijl een juni-future Brent 1,2 procent duurder werd op 54,84 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,0669. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0675 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0665 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Panera Bread stond 12 procent hoger, na het bericht dat JAB het bedrijf wil overnemen voor 7,5 miljard dollar.

Walgreen Boots Alliance en Monsanto zullen in de aandacht staan na de publicatie van resultaten voordat Wall Street opengaat.

Syngenta stond een procent hoger in de handel voorbeurs, nadat de overname van China National Chemical Corp door de Zwitserse fabrikant van bestrijdingsmiddelen werd goedgekeurd door Amerikaanse mededingingsautoriteiten.  

Boeing heeft een nieuw onderdeel opgezet voor durfinvesteringen in innovaties die gebruikt kunnen worden voor zijn ruimtevaart- en defensie-activiteiten. De koers van Boeing steeg 0,5 procent. 

Monsanto verhoogde zijn winstverwachting, nadat de zaadveredelaar in het afgelopen tweede kwartaal een flink hogere omzet en winst in de boeken zette, geholpen door goede omzet van graan en sojabonen. Het aandeel Monsanto noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,5 procent hoger. 

PPG Industries herhaalde de uitnodiging aan AkzoNobel om over een fusie te praten, maar de Nederlandse verffabrikant verwees deze uitnodiging opnieuw naar de prullenbak. Het Amerikaanse concern moest uiterlijk vandaag bekendmaken of het zijn overnamebod wil doorzetten of intrekken.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,1 procent hoger op 2.360,16 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het groen op 20.689,24 punten en technologiebeurs Nasdaq sloot 0,1 procent tot 5.898,61 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Laatste restje bedrijfscijfers en Jackson Hole

Relatief rustige week in verschiet.

2 uren geleden - Lees verder

Van Oord bouwt offshore windpark Deutsche Bucht

Geen financiƫle details.

3 uren geleden - Lees verder

Topman Corbion koopt aandelen bij

Voor bijna 700.000 euro aandelen gekocht.

4 uren geleden - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

18 augustus 2017, 22:14 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.