Amerikaanse steunaanvragen dalen sterker dan verwacht

Redactie ABM Financial News - 6 april 2017, 14:44

Economen rekenden op een lichte daling.

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal eerste steunaanvragen in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 1 april op weekbasis sterker dan verwacht gedaald. Dit bleek donderdag uit een publicatie van het Amerikaanse ministerie van Arbeid. 

De wekelijkse eerste uitkeringsaanvragen namen met 25.000 af tot 234.000 stuks. Er was gerekend op een niveau van 250.000. De steunaanvragen noteren nu al 109 weken op rij onder het niveau van 300.000.

Het aantal eerste steunaanvragen in de voorgaande week werd met 1.000 opwaarts bijgesteld naar 259.000. 

Het vierwekelijkse voortschrijdende gemiddelde voor de eerste steunaanvragen, dat minder volatiel is dan de wekelijkse aanvragen, daalde met 4.500 naar 250.000. Het cijfer van de voorgaande week werd met 250 opwaarts bijgesteld naar 254.500.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Olieprijs hoger gesloten

Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week gedaald.

40 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen overwegend lager gesloten

Markt maakt zich op voor Jackson Hole symposium.

2 uren geleden - Lees verder

Damrak sluit lager

Afwachtende houding voorafgaand aan Jackson Hole.

3 uren geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting van raffinaderijen omlaag naar 95,4 procent.

4 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Na aantal rustige dagen weer wat meer actie.

4 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.