Beursblik: Deutsche Bank verhoogt koersdoel IMCD

Redactie ABM Financial News - 6 april 2017, 08:29

Koopadvies blijft staan.

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft donderdag het koersdoel voor IMCD verhoogd van 42,00 euro naar 52,30 euro met een ongewijzigd koopadvies, op basis van een sterkere verwachte autonome groei.

De analisten gaan uit van een autonome groei van de brutowinst van 5 procent per jaar, nadat die groei in 2015 op 5 procent en in 2016 op 6 procent uitkwam. Eerder mikte Deutsche Bank nog op 3,6 procent per jaar gemiddeld.

Gezien de aanzienlijke ruimte voor overnames, de schuldpositie mag oplopen tot vier keer het bedrijfsresultaat (EBITA), zou dat bedrijfsresultaat met circa 50 procent kunnen stijgen tot en met eind 2019. 

IMCD weet sinds de oprichting sterk te groeien door een combinatie van autonome groei en aanvullende overnames. Het bedrijfsmodel levert veel contanten op en consolideert een gefragmenteerde sector, aldus analist Andy Chu van Deutsche Bank. 

De autonome groei op kwartaalbasis kan fluctueren, afhankelijk van de vraag en contracten met toeleveranciers. Omdat de autonome groei moeilijk te voorspellen valt op de korte termijn, kan het aandeel volatiel zijn, maar Deutsche Bank verwacht dat de structurele groeitrend zal doorzetten en zal worden gebruikt voor overnames die winst toevoegen. De staat van dienst op dit gebied over de afgelopen twintig jaar is zeer goed, volgens Deutsche Bank.

Het aandeel IMCD sloot woensdag op een groen Damrak 0,1 procent lager op 47,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

ABN AMRO verkoopt vastgoedleningen aan Cumberland

Leningen met waarde dik 200 miljoen euro.

47 minuten geleden - Lees verder

Rechter vindt informatieverstrekking Aegon beleggersverzekeringen onvoldoende

Schadevergoeding moet nog worden vastgesteld.

1 uur geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden stijgen licht

Capaciteitsbenutting van raffinaderijen daalde naar 94,0 procent.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Volle agenda.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Enkele bedrijfscijfers op de rol.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
IMCD N.V. toevoegen aan uw watchlist 47,38 -0,08% -0,04 47,42