Beursblik: HSBC verhoogt koersdoel Aegon nipt

Redactie ABM Financial News - 6 april 2017, 08:56

Advies blijft Houden.

(ABM FN-Dow Jones) HSBC heeft donderdag het koersdoel voor Aegon verhoogd van 4,80 naar 4,90 euro met een ongewijzigd Houden advies. 

Aegon Nederland zal naar verwachting dit jaar geen dividend doorsluizen naar de holding, omdat de Solvency II-positie is gezakt tot 135 procent, en zou verder zakken tot 130 procent als de interpretatie van de nieuwe DNB-richtlijnen voor LAC DT van Aegon meer in lijn met die van sectorgenoten zou uitvallen. Het gaat dan om de mate waarin compensabele verliezen in de toekomst, na een financieel rampjaar, kunnen worden afgetrokken van het vereiste buffervermogen van een levensverzekeraar.

Een verlaging van de UFR-rekenrente, die woensdag werd aangekondigd door toezichthouder EIOPA, is daarin nog niet meegenomen.

Aangezien Aegon de ondergrens met Solvency II bereikt van de beoogde bandbreedte voor de Nederlandse verzekeraar van 130 tot 150 procent, zit een dividend vanuit de Nederlandse divisie er dit jaar opnieuw niet in, verwacht analist Steven Haywood, zoals dat overigens al sinds 2013 niet is gebeurd.

HSBC verwacht dat de Aegon holding op zijn minst tot 2019 krap bij kas blijft, of in ieder geval "beperkt flexibel" op dit punt blijft. Aegon heeft gezegd tussen 2016 en 2019 0,6 miljard euro aan "flexibiliteit" te willen genereren voor de contante kas, voor de uitvoering van strategische prioriteiten. Dit zit er niet meer in, omdat de inkomende dividenden de uitgaande kasstroom in 2017 en 2018 niet geheel zullen dekken. 

Die uitgaande kasstroom wordt geraamd op circa 2,5 miljard in 2017 en 2018 aan uitkeringen aan aandeelhouders, aflossingen en andere kosten, tegen een instroom van 2,3 miljard euro. HSBC verwacht dat de kaspositie van Aegon in deze periode daarmee in de beoogde bandbreedte van 1,0 miljard tot 1,5 miljard blijft, maar niet zal stijgen boven dat niveau.

Het aandeel Aegon sloot woensdag 0,7 procent lager op 4,67 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Aperam presteert conform eigen verwachtingen

Voorzichtig over derde kwartaal.

35 minuten geleden - Lees verder

KPN koploper op groen Damrak

Wachten op Amerikaans rentebesluit.

54 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Later in de week inflatiecijfers en Amerikaanse groeidata.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Volle agenda.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Agenda loopt vol.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEGON toevoegen aan uw watchlist 4,75 -0,42% -0,02 4,77