Beursblik: Unilever intrigeert met aanpassing hoofdstructuur

Redactie ABM Financial News - 6 april 2017, 10:32

ABN AMRO ziet verder weinig verrassingen in strategie-update.

(ABM FN-Dow Jones) De aanpassing van de hoofdstructuur van Unilever, met het mogelijke opheffen van 1 van de huidige 2 entiteiten in Rotterdam en Londen, is intrigerend. Dit zei analist Robert Jan Vos van ABN AMRO donderdag desgevraagd tegen ABM Financial News.

De marktvorser wees erop dat toenmalig president-commissaris Antony Burgmans in 2006 zei dat het veranderen van de dubbele structuur juist tot extra kosten zou leiden.

Vos staat in dubio welke entiteit zou verdwijnen, als dat het besluit gaat worden. "Het zwaartepunt van de activiteiten ligt in Londen, maar vanwege de aanstaande Brexit kan de keuze misschien toch op Rotterdam kunnen uitkomen", zo lichtte de analist toe, toevoegend geen goede inschatting te kunnen maken of dit gevolgen zal hebben voor de dubbele beursnotering in Amsterdam en Londen.

De strategie-update van het Brits-Nederlandse concern bevatte voor Vos verder weinig verrassingen. De analist taxeerde dat de samenvoeging van de divisies Food en Refreshment leidt tot een nieuwe bedrijfseenheid die goed is voor circa 43 procent van de totale omzet van het levensmiddelenconcern, wat potentieel zou kunnen leiden tot een nieuwe afsplitsingsmogelijkheid.

Vos vindt het aandeleninkoopprogramma van 5 miljard euro "aan de magere kant, want het is nog geen 4 procent van het totale aandelenkapitaal". De analist veronderstelt dat dit programma bij een succesvolle verkoop van de Spreads-activiteiten wellicht nog wordt verhoogd.

ABN AMRO hanteert voor Unilever een Verkopen advies met een koersdoel van 43,00 euro. Op een rood Damrak noteerde het aandeel donderdag 0,2 procent lager op 46,47 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Heineken verkiest ander distributienetwerk in Brazilie - media

Coca-Cola Femsa ingeruild voor Brasil Kirin.

Gisteren - Lees verder

PayPal boekt meer winst op hogere omzet

Concern verhoogt outlook.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

RELX sterkste daler.

Gisteren - Lees verder

Wall Street toch in het rood gesloten

Geen grote volatiliteit na belastingplan Trump.

Gisteren - Lees verder

Wall Street in het groen

Geen grote volatiliteit na belastingplan Trump.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
UNILEVER toevoegen aan uw watchlist 47,97 -0,06% -0,03 48,00