Beursupdate: Damrak in mineur van start

Redactie ABM Financial News - 6 april 2017, 09:15

Unilever omlaag na strategie-update.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is donderdag conform verwachting lager van start gegaan. Kort na de opening koerste de AEX index 0,7 procent lager naar 511,52 punten, terwijl de Midkap 0,3 procent prijs gaf.

Onder de hoofdfondsen waren de verzekeraars NN Group en Aegon de grootste dalers met krap twee procent, na de vrijgave van de notulen van de Federal Reserve woensdagavond en de aankondiging om de ultimate forward rate (UFR), waarmee verzekeraars hun toekomstige verplichtingen berekenen, de komende jaren stapsgewijs met 55 basispunten verlagen. ING Groep verloor daarnaast een procent. Vastgoedfonds Unibail-Rodamco ontsprong de dans met een winst van een procent en Galapagos steeg 0,3 procent na een koersdoelverhoging door Goldman Sachs.

In de AMX behoorden Air France-KLM, OCI en TomTom tot de grootse dalers. De verliezen bleven evenwel beperkt tot circa een procent. Verzekeraar ASR Nederland gaf 0,2 procent prijs. 

Wereldhave was met een winst van 0,3 procent de grootste stijger.

Bij de kleinere fondsen profiteerde AMG Advanced Metallurgical Group van een koersdoelverhoging door ING, van 18,50 naar maar liefst 31,00 euro met een ongewijzigd koopadvies. Het aandeel steeg met 6,3 procent naar 25,30 euro. Wessanen en Fagron behoorden tot de grootste dalers met circa 1,5 procent. 


 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Staat wil drie langlopende leningen veilen in derde kwartaal

Tevens zes reguliere veilingen kortlopend schuldpapier.

30 minuten geleden - Lees verder

AkzoNobel op schema voor afsplitsing Specialty Chemicals

Concern zal in najaar naar buiten treden voor beursgang en verkoop.

55 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: beperkte impact Kifid-uitspraak op NN

Focus op uitspraak Rechtbank Rotterdam.

1 uur geleden - Lees verder

Amerikaanse future licht in het rood

Aandacht voor financials.

1 uur geleden - Lees verder

Mediahuis wil TMG gezond en rendabel maken

Bedrijf komt met strategie.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 519,39 -0,21% -1,09 520,48
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 805,62 0,53% 4,21 801,41
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 997,94 0,01% 0,07 997,87