Beursupdate: Damrak in mineur van start

Redactie ABM Financial News - 6 april 2017, 09:15

Unilever omlaag na strategie-update.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is donderdag conform verwachting lager van start gegaan. Kort na de opening koerste de AEX index 0,7 procent lager naar 511,52 punten, terwijl de Midkap 0,3 procent prijs gaf.

Onder de hoofdfondsen waren de verzekeraars NN Group en Aegon de grootste dalers met krap twee procent, na de vrijgave van de notulen van de Federal Reserve woensdagavond en de aankondiging om de ultimate forward rate (UFR), waarmee verzekeraars hun toekomstige verplichtingen berekenen, de komende jaren stapsgewijs met 55 basispunten verlagen. ING Groep verloor daarnaast een procent. Vastgoedfonds Unibail-Rodamco ontsprong de dans met een winst van een procent en Galapagos steeg 0,3 procent na een koersdoelverhoging door Goldman Sachs.

In de AMX behoorden Air France-KLM, OCI en TomTom tot de grootse dalers. De verliezen bleven evenwel beperkt tot circa een procent. Verzekeraar ASR Nederland gaf 0,2 procent prijs. 

Wereldhave was met een winst van 0,3 procent de grootste stijger.

Bij de kleinere fondsen profiteerde AMG Advanced Metallurgical Group van een koersdoelverhoging door ING, van 18,50 naar maar liefst 31,00 euro met een ongewijzigd koopadvies. Het aandeel steeg met 6,3 procent naar 25,30 euro. Wessanen en Fagron behoorden tot de grootste dalers met circa 1,5 procent. 


 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beleggersvertrouwen blijft hoog en stabiel - ING BeleggersBarometer

AEX naar verwachting in de komende maanden omhoog.

8 uren geleden - Lees verder

Inverko klaar om uit eigen as te herrijzen

CEO voert orienterende gesprekken met kandidaten.

8 uren geleden - Lees verder

Timber meldt eerste belang in Avantium

Kapitaalbelang van ruim 3 procent.

9 uren geleden - Lees verder

FMR vergroot belang in Arcadis fractioneel

Kapitaalbelang verhoogd, stemrecht niet.

9 uren geleden - Lees verder

Goldman Sachs vergroot belang in Besi

Zowel kapitaalbelang als stemrecht verhoogd.

9 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 521,13 -0,15% -0,76 521,89
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 781,67 0,67% 5,19 776,48
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 974,12 0,05% 0,49 973,63