Cardinal Health dichtbij overname Medtronic-onderdeel - media

Redactie ABM Financial News - 6 april 2017, 07:45

Medtronic zou medische benodigdheden willen afstoten.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse distributeur van medicijnen Cardinal Health is dichtbij een overname van een onderdeel van de Amerikaanse fabrikant van medische apparatuur Medtronic, dat medische benodigdheden levert en concurreert met het Nederlandse Philips. Dit schreef persbureau Reuters woensdagavond op basis van bronnen.

De verkoop, voor een bedrag van om en nabij 6 miljard dollar, zou de portefeuille van Medtronic stroomlijnen, na de overname van Covidien voor 42,9 miljard dollar in 2014. Via die transactie verwierf Medtronic het grootste deel van zijn medische hulpmiddelenbedrijf, dat alles verkoopt van injectiespuiten tot chirurgische instrumenten. 

Medtronic en Cardinal Health voeren exclusieve gesprekken over de verkoop van de business en een deal zou later deze maand kunnen worden aangekondigd, zeiden de bronnen, toevoegend dat er altijd een kans bestaat dat de gesprekken afketsen.

Voor Cardinal Health zou de deal een impuls geven aan zijn pogingen om zijn aanbod van medische producten uit te bouwen, wat een prioriteit is in het overnamebeleid.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Verdere groei voor Google

Omzet en winst hoger in eerste kwartaal.

13 minuten geleden - Lees verder

Markt straft cijfers Microsoft af

Resultaten redelijk in lijn met verwachtingen.

21 minuten geleden - Lees verder

Amazon haalt eigen verwachtingen

Topman lovend over Indiase operaties.

32 minuten geleden - Lees verder

Omzetverdubbeling voor Galapagos

Kaspositie stijgt flink door openbaar bod.

42 minuten geleden - Lees verder

Kleine winsten op Wall Street

Olieprijs flink lager gesloten.

56 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.