Cardinal Health dichtbij overname Medtronic-onderdeel - media

Redactie ABM Financial News - 6 april 2017, 07:45

Medtronic zou medische benodigdheden willen afstoten.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse distributeur van medicijnen Cardinal Health is dichtbij een overname van een onderdeel van de Amerikaanse fabrikant van medische apparatuur Medtronic, dat medische benodigdheden levert en concurreert met het Nederlandse Philips. Dit schreef persbureau Reuters woensdagavond op basis van bronnen.

De verkoop, voor een bedrag van om en nabij 6 miljard dollar, zou de portefeuille van Medtronic stroomlijnen, na de overname van Covidien voor 42,9 miljard dollar in 2014. Via die transactie verwierf Medtronic het grootste deel van zijn medische hulpmiddelenbedrijf, dat alles verkoopt van injectiespuiten tot chirurgische instrumenten. 

Medtronic en Cardinal Health voeren exclusieve gesprekken over de verkoop van de business en een deal zou later deze maand kunnen worden aangekondigd, zeiden de bronnen, toevoegend dat er altijd een kans bestaat dat de gesprekken afketsen.

Voor Cardinal Health zou de deal een impuls geven aan zijn pogingen om zijn aanbod van medische producten uit te bouwen, wat een prioriteit is in het overnamebeleid.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Einde verhaal voor tweetal Italiaanse banken

ECB steekt geen reddende hand toe.

2 uren geleden - Lees verder

Macro-agenda richtlijn komende week

Jaarvergadering Value8 trekt de aandacht.

2 uren geleden - Lees verder

Nederlandse levensverzekeringen zeer verlieslatend

Uitkeringen bijna anderhalf keer de premie-inkomsten.

4 uren geleden - Lees verder

Terugdraaien QE zadelt landen op met hogere financieringskosten - BIS

Ongerechtvaardigde kritiek op centrale banken ligt op de loer.

4 uren geleden - Lees verder

BlackRock iets groter in AkzoNobel

Belang van ruim vier procent.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.