Europese beurzen overwegend hoger gesloten

Redactie ABM Financial News - 6 april 2017, 18:45

Markt maakt zich op voor Amerikaans banenrapport vrijdag.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn donderdag overwegend hoger gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,2 procent tot 380,77 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,1 procent op 12.230,89 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,6 procent op 5.121,44 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,4 procent lager op 7.303,20 punten.

Europese beleggers verwerkten donderdag de notulen van de Amerikaanse Federal Reserve, die woensdag nabeurs verschenen. "Het kwam als een kleine shock dat de Fed in 2017 wil beginnen met het verkleinen van zijn balans. Dit komt eerder dan de markt had verwacht", aldus marktanalist Richard Perry van Hantec Markets. De Amerikaanse centrale bank heeft momenteel een portefeuille in staatsobligaties en onderliggende hypothecaire leningen ter waarde van 4,5 biljoen dollar. "Dit betekent dat de centrale bank stopt met het herinvesteren van de opbrengsten na het aflopen van de obligaties en onderliggende hypothecaire leningen en een verdere afbouw van het QE-programma", voegde Perry toe.

Terwijl de Fed naar maatregelen kijkt om de balans in te korten, meldde voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank in een toespraak donderdag dat het ruime beleid van de ECB nog steeds zinvol is, aangezien "we nog niet in een stadium zijn waarin de inflatiedynamiek zelfvoorzienend kan worden zonder steun van het monetaire beleid". Met de toespraak temperde Draghi de verwachtingen dat de ECB op korte termijn een vermindering van de monetaire verruiming zal aankondigen.

Het Duitse onderzoekbureau Ifo Institute verwacht dat de economie in de eurozone zal blijven groeien dit jaar. In het tweede kwartaal van 2017 wordt door het Ifo een groei van 0,5 procent voorzien. Voor het derde kwartaal wordt een groei van 0,4 procent voorzien. Ondanks een stijging van de inflatie, zullen huishoudens volgens het instituut profiteren van hogere lonen en verbeterde condities op de arbeidsmarkt. Investeringen zullen naar verwachting van Ifo eveneens een "robuuste groei" laten zien in diverse sectoren, waaronder de bouw, waarbij het groeitempo van de export eveneens zal stijgen.

Op macro-economisch vlak werd vanochtend tevens bekend dat de Duitse fabrieksorders in februari met 3,4 procent op maandbasis opliepen, na een afname van 6,8 procent in januari.  

Olie noteerde donderdag in het groen. Een mei-future West Texas Intermediate steeg 1,0 procent tot 51,64 dollar, terwijl een juni-future Brent 0,7 procent hoger bewoog op 54,76 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0653. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0648 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0675 op de borden.

Bedrijfsnieuws

EasyJet vervoerde in maart bijna 11 procent meer passagiers, mede doordat de luchtvaartmaatschappij afgelopen maand enkele nieuwe routes lanceerde. De bezettingsgraad van EasyJet steeg met 1,4 procentpunt van 91,3 procent in maart 2016 naar 92,7 procent afgelopen maand. Het aandeel won 4,2 procent.

Unilever kondigde in een strategische update aan om de organisatie te versimpelen, de divisie Spreads van de hand te doen en aandeelhouders extra te belonen met een verhoging van het dividend en een aandeleninkoopprogramma. Het Brits-Nederlandse concern maakte tevens bekend een onderliggende operationele marge voor herstructureringen van 20 procent in 2020 na te streven. Het aandeel steeg 1,0 procent.

Freenet verloor 2,1 procent, nadat Berenberg zijn advies voor het Duitse telecombedrijf verlaagde van Houden naar Verkopen.

BTG steeg 2,5 procent, nadat de farmaceut meldde te verwachten dat de omzet in 2017 boven of tenminste aan de bovenkant van de verwachtingen zal uitkomen.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,3 procent hoger op 2.360,49 punten. De Dow Jones index steeg 0,3 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,3 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Futures wijzen op lagere opening Wall Street

Markten zien macrocijfers tegemoet.

11 minuten geleden - Lees verder

Lowe's verlaagt winstverwachting ondanks stijgende resultaten

Amerikaanse doe-het-zelver handhaaft omzetverwachting.

26 minuten geleden - Lees verder

Weinig beweging op Europese beurzen

Wachten op Jackson Hole.

33 minuten geleden - Lees verder

Dochter Kardan haalt opdrachten Angola binnen

Voor bijna 300 miljoen dollar werk.

47 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: orderboek Sif richtpunt voor beleggers

Beleggers benieuwd naar bezetting Rotterdamse Maasvlakte.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.131,86 0,87% 44,27 5.087,59
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.191,24 0,47% 24,47 5.166,77