Futures Wall Street wijzen op licht lager start

Redactie ABM Financial News - 6 april 2017, 12:41

Veel aandacht voor Chinees staatsbezoek aan Verenigde Staten.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een vlakke tot iets hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd ongewijzigd.

In Europa noteerden de belangrijkste graadmeters lager. De voorzitter van de Europese Centrale Bank Mario Draghi zag donderdag in een speech geen reden geen aanleiding het monetaire beleid aan te passen.

In de notulen van de vorige monetaire beleidsvergadering van de Federal Reserve was de toonzetting voorzichtig en terughoudend als het ging om het tempo waarin de Fed in de loop van het de rente zou kunnen verhogen, terwijl het monetaire lichaam ook aangaf de eigen balans eerder dan verwacht te willen inkorten.

De macro-economische agenda bevat alleen nog de wekelijkse Amerikaanse steunaanvragen. Verder kijken beleggers alvast uit naar het officiële banenrapport, dat vrijdag verschijnt.

Belangrijkste punt van aandacht is donderdag het Chinese staatsbezoek aan de Verenigde Staten. De markten hebben ondertussen de nodige twijfel opgebouwd omtrent de daadkracht van de Amerikaanse regering om de fiscale beloften in te lossen. Diverse marktvorsers hebben voor dit jaar belastingaanpassingen inmiddels al geschrapt.

Olie noteerde donderdag vlak tot licht hoger. Een mei-future West Texas Intermediate noteerde vrijwel vlak op 51,16 dollar, terwijl een juni-future Brent 0,2 procent duurder werd op 54,40 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0663. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0659 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0675 op de borden.

Bedrijfsnieuws

De Amerikaanse distributeur van medicijnen Cardinal Health is dichtbij een overname van een onderdeel van de Amerikaanse fabrikant van medische apparatuur Medtronic, dat medische benodigdheden levert. Dit schreef persbureau Reuters woensdagavond op basis van bronnen. Het aandeel Medtronic noteerde in de elektronische handel voorbeurs 2,2 procent hoger.

Topman Jeff Bezos van webwinkelplatform Amazon liet tijdens een symposium over ruimtevaart weten dat hij jaarlijks voor een miljard dollar aan aandelen Amazon zal verkopen om zijn ruimtevaartbedrijf Blue Origin verder mee te bekostigen. Bezos stopte al grote delen van zijn vermogen in Blue Origin, maar maakte nooit duidelijk om welke bedragen het ging. Amazon noteerde donderdag in de elektronische handel voorbeurs 0,1 procent lager.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,3 procent lager op 2.352,95 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het rood op 20.684,15 punten en technologiebeurs Nasdaq sloot 0,6 procent lager op 5.864,48 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursagenda: macro-economisch

Wachten op rentebesluit Federal Reserve.

35 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Volle agenda.

36 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Agenda loopt vol.

38 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: Nederlandse bedrijven

Drukke week.

39 minuten geleden - Lees verder

Amerikaans consumentenvertrouwen stijgt

Ook verwachtingen komend half jaar verbeterd.

54 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.