Ifo voorziet geleidelijke groei economie eurozone

Redactie ABM Financial News - 6 april 2017, 10:00

Groei voorzien van 0,5 procent in het tweede kwartaal van 2017.

(ABM FN-Dow Jones) De economie in de eurozone zal dit jaar blijven stijgen, aangejaagd door onder meer publieke en private bestedingen. Dit stelde het Duitse onderzoekbureau Ifo Institute donderdag. 

In het tweede kwartaal van 2017 wordt door het Ifo een groei van 0,5 procent voorzien, fractioneel meer dan de verwachte 0,4 procent groei in het eerste kwartaal van dit jaar. Voor het derde kwartaal wordt een groei van 0,4 procent voorzien. Ondanks een stijging van de inflatie, zullen huishoudens volgens het instituut profiteren van hogere lonen en verbeterde condities op de arbeidsmarkt. Investeringen zullen naar verwachting van Ifo eveneens een "robuuste groei" laten zien in diverse sectoren, waaronder de bouw, waarbij het groeitempo van de export eveneens zal stijgen. 

Het Ifo verwacht dat de consumentenprijzen in de eurozone in de eerste twee kwartalen van dit jaar stijgen tot 1,8 procent vergeleken met 0,7 procent in het vierde kwartaal van 2016, er vanuit gaande dat de prijs voor een vat Brent-olie rond de 52 dollar zal zijn met een euro/dollar van 1,08. 

Politieke onzekerheden als de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump, de Brexit-onderhandelingen en de aankomende verkiezingen in Frankrijk en Duitsland blijven een rol spelen, aldus Ifo.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Alle agendapunten VNC goedgekeurd

Komende Bava stemt over one tier board.

14 minuten geleden - Lees verder

Wall Street klaar voor lagere opening

Markten zien macrocijfers tegemoet.

55 minuten geleden - Lees verder

VDL Nedcar start assemblage van BMW X1

Nederlands bedrijf bouwt weer model voor Duitse autofabrikant.

1 uur geleden - Lees verder

Futures wijzen op lagere opening Wall Street

Markten zien macrocijfers tegemoet.

2 uren geleden - Lees verder

Lowe's verlaagt winstverwachting ondanks stijgende resultaten

Amerikaanse doe-het-zelver handhaaft omzetverwachting.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.