Inflatie blijft volgens Draghi afhankelijk van ECB-beleid

Redactie ABM Financial News - 6 april 2017, 09:34

Centrale bank ziet nog geen reden om monetaire verruiming af te bouwen.

(ABM FN-Dow Jones) De risico's voor het economisch herstel in de eurozone blijven neerwaarts gekanteld en de inflatieverwachting blijft afhankelijk van voortzetting van het huidige monetair beleid. Dit zei president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank donderdag in een toespraak in Frankfurt.

Met de toespraak dempte Draghi de verwachtingen dat de ECB op korte termijn een vermindering van de monetaire verruiming zal aankondigen. 

"De inflatieverwachtingen blijven afhankelijk van een zeer substantiële mate van monetaire verruiming. Daarom is een herevaluatie van het huidige standpunt voor het monetaire beleid op dit moment niet gerechtvaardigd", stelde Draghi in de toespraak. 

Draghi liet weten dat de centrale bank eerst meer overtuigd moet raken dat de inflatie op middellange termijn naar de doelstelling van bijna 2 procent zal bewegen en daar ook zal blijven als de monetaire stimulering wegvalt.

Het monetaire standpunt bestaat uit een beleidsrente, een obligatie-opkoopprogramma en een vooruitblik of 'forward guidance' op de ontwikkeling van het monetaire beleid. Beleidsmakers van de ECB uit Duitsland en Nederland pleiten ervoor het opkoopprogramma van obligaties zo snel mogelijk af te bouwen, gezien de afnemende effectiviteit en ongewenste neveneffecten. 

De euro/dollar noteerde donderdagochtend op 1,0642. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag handelde het muntpaar nog op 1,0675.


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Valuta: dollar en pond mogelijk onder druk

Amerikaanse schuldenplafond in vizier.

9 minuten geleden - Lees verder

Geldhoeveelheid eurozone neemt toe

Toename van 5,3 procent in maart.

11 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: ABN AMRO start volgen Coca-Cola European Partners met Verkopen advies

Koersdoel vastgesteld op 32,00 euro.

20 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: blijft voorzichtig met Gemalto

Bryan Garnier plaatst vraagtekens bij nieuwe winstverwachting.

26 minuten geleden - Lees verder

Winst Royal Bank of Scotland overtreft verwachtingen

Bank verwacht winstgevendheid in 2018.

33 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.