Inflatie blijft volgens Draghi afhankelijk van ECB-beleid

Redactie ABM Financial News - 6 april 2017, 09:34

Centrale bank ziet nog geen reden om monetaire verruiming af te bouwen.

(ABM FN-Dow Jones) De risico's voor het economisch herstel in de eurozone blijven neerwaarts gekanteld en de inflatieverwachting blijft afhankelijk van voortzetting van het huidige monetair beleid. Dit zei president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank donderdag in een toespraak in Frankfurt.

Met de toespraak dempte Draghi de verwachtingen dat de ECB op korte termijn een vermindering van de monetaire verruiming zal aankondigen. 

"De inflatieverwachtingen blijven afhankelijk van een zeer substantiële mate van monetaire verruiming. Daarom is een herevaluatie van het huidige standpunt voor het monetaire beleid op dit moment niet gerechtvaardigd", stelde Draghi in de toespraak. 

Draghi liet weten dat de centrale bank eerst meer overtuigd moet raken dat de inflatie op middellange termijn naar de doelstelling van bijna 2 procent zal bewegen en daar ook zal blijven als de monetaire stimulering wegvalt.

Het monetaire standpunt bestaat uit een beleidsrente, een obligatie-opkoopprogramma en een vooruitblik of 'forward guidance' op de ontwikkeling van het monetaire beleid. Beleidsmakers van de ECB uit Duitsland en Nederland pleiten ervoor het opkoopprogramma van obligaties zo snel mogelijk af te bouwen, gezien de afnemende effectiviteit en ongewenste neveneffecten. 

De euro/dollar noteerde donderdagochtend op 1,0642. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag handelde het muntpaar nog op 1,0675.


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

VEB treft schikking met accountant Deloitte

Schikking voor voormalige aandeelhouders InnoConcepts.

13 minuten geleden - Lees verder

Great Wall Motors had geen formeel contact met Fiat Chrysler

Chinees bedrijf heeft wel interesse in Italiaans-Amerikaanse autofabrikant.

1 uur geleden - Lees verder

Futures wijzen op hogere opening Wall Street

Markt kijkt uit naar Jackson Hole Symposium.

1 uur geleden - Lees verder

Europese beurzen krabbelen op

Risicobereidheid terug.

2 uren geleden - Lees verder

Weer sterk kwartaal Toll Brothers

Outlook weer aangescherpt.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.