Inflatie blijft volgens Draghi afhankelijk van ECB-beleid

Redactie ABM Financial News - 6 april 2017, 09:34

Centrale bank ziet nog geen reden om monetaire verruiming af te bouwen.

(ABM FN-Dow Jones) De risico's voor het economisch herstel in de eurozone blijven neerwaarts gekanteld en de inflatieverwachting blijft afhankelijk van voortzetting van het huidige monetair beleid. Dit zei president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank donderdag in een toespraak in Frankfurt.

Met de toespraak dempte Draghi de verwachtingen dat de ECB op korte termijn een vermindering van de monetaire verruiming zal aankondigen. 

"De inflatieverwachtingen blijven afhankelijk van een zeer substantiële mate van monetaire verruiming. Daarom is een herevaluatie van het huidige standpunt voor het monetaire beleid op dit moment niet gerechtvaardigd", stelde Draghi in de toespraak. 

Draghi liet weten dat de centrale bank eerst meer overtuigd moet raken dat de inflatie op middellange termijn naar de doelstelling van bijna 2 procent zal bewegen en daar ook zal blijven als de monetaire stimulering wegvalt.

Het monetaire standpunt bestaat uit een beleidsrente, een obligatie-opkoopprogramma en een vooruitblik of 'forward guidance' op de ontwikkeling van het monetaire beleid. Beleidsmakers van de ECB uit Duitsland en Nederland pleiten ervoor het opkoopprogramma van obligaties zo snel mogelijk af te bouwen, gezien de afnemende effectiviteit en ongewenste neveneffecten. 

De euro/dollar noteerde donderdagochtend op 1,0642. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag handelde het muntpaar nog op 1,0675.


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

ABN AMRO verkoopt vastgoedleningen aan Cumberland

Leningen met waarde dik 200 miljoen euro.

45 minuten geleden - Lees verder

Rechter vindt informatieverstrekking Aegon beleggersverzekeringen onvoldoende

Schadevergoeding moet nog worden vastgesteld.

1 uur geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden stijgen licht

Capaciteitsbenutting van raffinaderijen daalde naar 94,0 procent.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Volle agenda.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Enkele bedrijfscijfers op de rol.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.