Olieprijs hoger gesloten

Redactie ABM Financial News - 6 april 2017, 20:54

Markt voorziet snelle daling voorraden ruwe olie.

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is donderdag hoger gesloten, nadat Amerikaanse data de hoop ondersteunden dat de Amerikaanse ruwe olie voorraden snel zullen dalen.

Uit de data van de Amerikaanse Energy Information Administration bleek woensdag dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten vorige week onverwacht zijn gestegen. Het rapport liet echter ook tekenen zien dat een stijging van de raffinage-activiteiten in de komende weken een einde zou moeten maken aan de stijging van de voorraden.

"De positieve signalen die wijzen op een sneller dan verwachte daling van de voorraden komen voort uit de stijging van de raffinage activiteiten", aldus  analist Giovanni Staunovo van UBS. Traditioneel dalen de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten pas in mei. "De winstmarges voor raffinaderijen zijn verbeterd, dus dat ondersteunt de markt", voegde hij toe.

Uit de EIA-data bleek tevens dat de Amerikaanse export zeven opeenvolgende weken is gestegen tot 9,2 miljoen vaten per dag,  het hoogste niveau in 14 maanden.

De Amerikaanse productie wordt als de grootste bedreiging gezien voor de voortdurende inspanningen van de OPEC en een aantal andere grote producenten om het nog steeds overdadige aanbod wereldwijd te verminderen. Hoewel de meeste analisten verwachten dat de groep het tijdschema voor de productieverlaging zal verlengen, ondermijnt de productiestijging in de Verenigde Staten het effect van de OPEC-productieverlaging.

OPEC komt 25 mei bijeen om te analyseren of de productieverlaging het beoogde effect heeft gehad. Tijdens de bijeenkomst zal tevens gesproken worden over een mogelijke verlenging van de deal.

"De volgende grote beweging [in prijs] zal waarschijnlijk afhangen van de OPEC in mei", aldus analist Tom Pugh van Capital Economics, eraan toevoegend dat hij verwacht dat de deal ten minste met drie maanden verlengd zal worden.

De mei-future voor een vat ruwe olie sloot donderdag op de New York Mercantile Exchange 1,1 procent, ofwel 0,55 dollar, hoger op 51,70 dollar. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Olieprijs hoger gesloten

Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week gedaald.

41 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen overwegend lager gesloten

Markt maakt zich op voor Jackson Hole symposium.

2 uren geleden - Lees verder

Damrak sluit lager

Afwachtende houding voorafgaand aan Jackson Hole.

3 uren geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting van raffinaderijen omlaag naar 95,4 procent.

4 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Na aantal rustige dagen weer wat meer actie.

4 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.