Passagiersvervoer luchtvaart in februari gestegen

Redactie ABM Financial News - 6 april 2017, 11:19

Groei in Noord-Amerika blijft duidelijk achter.

(ABM FN-Dow Jones) Het mondiale passagiersvervoer is in februari op jaarbasis gestegen. De groei deed zich bij luchtvaartmaatschappijen op alle continenten voor, behalve in Noord-Amerika. Dit meldde de internationale luchtvaartorganisatie IATA donderdag.

Het aantal gevlogen kilometers door betalende passagiers steeg met 4,8 procent, maar daarbij moet wel worden opgemerkt dat februari 2016 een schrikkelmaand was. Aangepast voor deze effecten groeide het passagiersvervoer onderliggend met 8,6 procent, iets minder dan de stijging van 8,9 procent in januari.

De ingezette capaciteit steeg met 2,7 procent, waardoor per saldo de bezettingsgraad met 1,6 procentpunt steeg tot 79,5 procent. 

Volgens de organisatie was de sterke groei mede te danken aan lagere tarieven en gunstige economische ontwikkelingen. 

Luchtvaarders uit het Midden-Oosten lieten in februari de sterkste groei zien, met 9,1 procent. Europese luchtvaartmaatschappijen zagen het passagiersverkeer met 6,3 procent toenemen. Luchtvaartmaatschappijen uit het Azië/Pacific rapporteerden eveneens een groei van 6,3 procent. Maatschappijen uit Latijns-Amerika realiseerden een groei van 2,4 procent en luchtvaarders uit Afrika boekten een groei van 5,6 procent.

In Noord-Amerika realiseerden de luchtvaartmaatschappijen een krimp van 0,1 procent. De capaciteit daalde hier bovendien met 0,5 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

18 augustus 2017, 22:14 - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 22:07 - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 21:30 - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

18 augustus 2017, 20:42 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AIR FRAN... toevoegen aan uw watchlist 12,65 -1,63% -0,21 12,86