Topman Amazon verkoopt jaarlijks voor miljard dollar aan aandelen

Redactie ABM Financial News - 6 april 2017, 08:36

CEO Jeff Bezos wil zijn ruimtevaartbedrijf Blue Origin verder bekostigen.

(ABM FN-Dow Jones) Topman Jeff Bezos van webwinkelplatform Amazon heeft woensdag tijdens een symposium over ruimtevaart laten weten dat hij jaarlijks voor een miljard dollar aan aandelen Amazon zal verkopen om zijn ruimtevaartbedrijf Blue Origin verder te bekostigen.

Bezos stopte al grote delen van zijn vermogen in Blue Origin, maar maakte nooit duidelijk om welke bedragen het ging. Woensdag gaf de topman hier meer duidelijkheid over en kondigde aan om jaarlijks voor een miljard dollar aan Amazon-aandelen te verkopen om de opbrengsten daaruit te kunnen investeren in zijn ruimtevaartbedrijf. 

Alleen al voor de ontwikkeling van de herbruikbare draagraket New Glenn, vernoemd naar astronaut John Glenn, verwacht Bezos 2,5 miljard dollar nodig te hebben. De topman financierde Blue Origin vooral met zijn eigen geld. 

Op een rood Wall Street sloot het aandeel Amazon woensdag 0,3 procent op 909,28 dollar. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Qualcomm waarschuwt voor lagere winst

Chipmaker blijft ruzie maken met Apple.

13 minuten geleden - Lees verder

Winst Colgate-Palmolive hoger dankzij prijsstijgingen

Omzet gelijk gebleven.

41 minuten geleden - Lees verder

Forse winststijging Thomson Reuters

Genomen maatregelen sorteren effect.

1 uur geleden - Lees verder

Futures wijzen op vlakke opening Wall Street

Energiereuzen komen met kwartaalcijfers.

1 uur geleden - Lees verder

Europese beurzen verdeeld rond middaguur

Kwartaalcijfers grote financials domineren.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.