Update: Unilever gaat Spreads afstoten en wil aandeelhouders extra belonen

Redactie ABM Financial News - 6 april 2017, 08:56

Levensmiddelenconcern komt met aangekondigde strategie-update.

(ABM FN-Dow Jones) Unilever gaat zoals verwacht zijn organisatie versimpelen, kondigde de desinvestering aan van de divisie Spreads en gaat aandeelhouders extra belonen met dividend en een aandeleninkoopprogramma. Dit maakte het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern donderdag voorbeurs bekend in zijn aangekondigde strategie-update.

"Ontwikkelingen binnen de markten en het competitieve speelveld dwingen ons ertoe om de lat hoger te leggen", aldus topman Paul Polman van Unilever. "Dit was dan ook de belangrijkste reden voor de implementatie van Connected 4 Growth." Het groeiplan werd afgelopen jaar aangekondigd en moet onder meer de winstgevendheid verbeteren. 

Het bedrijf maakte tevens bekend een onderliggende operationele marge voor herstructureringen van 20 procent in 2020 na te streven.

Unilever gaat zijn divisie Spreads met margarines en bak- en kookmiddelen afstoten en wil de divisies Foods en Refreshments samenvoegen, met als doel daar meer groei en snellere margeverbetering te realiseren.

Unilever stelde verder dat het bedrijf goed vordert met de implementatie van Connected 4 Growth. Het bedrijf stelde nog steeds voor 30 miljard euro te willen investeren in merken en marketing voor de komende vier jaar. 

Ook wil de onderneming de flexibiliteit behouden om overnames te doen en zal besluiten om meer kapitaal naar aandeelhouders te laten terugvloeien als dergelijk overnames uitblijven. 

Aandelenbeloning

Het bedrijf start dit jaar een aandeleninkoopprogramma van 5 miljard euro en verhoogt het dividend met 12 procent, met "verhoogd vertrouwen" in winstgroei en kasinstroom. Daarbij is de doelstelling voor de nettoschuld/EBITDA-ratio op 2x gesteld.

Unilever maakte na het afwijzen van het ongevraagde overnamebod van Kraft Heinz op 22 februari bekend een onderzoek te zijn gestart naar de mogelijkheden om het creëren van aandeelhouderswaarde te versnellen.

Outlook

Het bedrijf mikt voor 2017 onverminderd op een onderliggende omzetgroei van 3 tot 5 procent, maar verwacht nu wel een onderliggende operationele margeverbetering met tenminste 80 basispunten vanwege een groeiversnelling binnen Connected 4 Growth en Zero Based Budgeting-programma's. 

Het aandeel Unilever sloot woensdag op een groene beurs 0,2 procent hoger op 46,57 euro.

Update: om meer informatie toe te voegen. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Valuta: centrale bankiers eisen aandacht op in Portugal

Draghi, Carney en Kuroda spreken.

8 minuten geleden - Lees verder

Joint venture Fugro krijgt opdracht in Brazilie

Contractwaarde circa 90 miljoen dollar.

19 minuten geleden - Lees verder

Update: Duits ondernemersvertrouwen stijgt

Ifo index in juni naar 115,1

27 minuten geleden - Lees verder

Duits ondernemersvertrouwen stijgt

Ifo index in juni naar 115,1

37 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: situatie rond Nestle vertoont gelijkenissen met Unilever

Zwitserse bedrijf moet middenweg vinden volgens Bernstein.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
UNILEVER toevoegen aan uw watchlist 50,54 1,26% 0,63 49,91