Valuta: euro onder druk na speech Draghi

Redactie ABM Financial News - 6 april 2017, 09:54

Voorzitter ECB houdt vast aan monetair beleid.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde donderdag lager ten opzichte van de dollar, nadat de voorzitter van de Europese Centrale Bank donderdag in een speech in Frankfurt geen indicaties gaf voor een aanpassing van het monetaire beleid.

"Gedurende zijn voordracht zag je de euro flink onder druk komen te staan", aldus valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury. "Hij gaf geen aanwijzing voor een eventuele wijziging in het rentebeleid en dat zorgde voor druk op de euro", aldus Erdmann.

De euro gleed donderdag na aanvang van de toespraak weg van 1,0676 naar 1,0628 dollar, een verlies van 0,3 procent. Inmiddels staat de euro op 1,0638 dollar.

Erdmann wees met het oog op de euro verder nog op de verantwoording van de ECB voor zijn meeste recente monetaire besluitvorming. Die wordt in de eerste helft van de middag verwacht.

De dollar daalde na de publicatie van de notulen van de meest recente vergadering van de Federal Reserve in maart op zijn beurt ook, omdat de aantekeningen geen blijk gaven van een doorslaggevende haast de rente dit jaar meer keren te verhogen dan de twee maal die de markt nu heeft ingeprijsd.

Erdmann ziet vanaf vandaag als belangrijkste richtpunt het banencijfer van de Verenigde Staten over maart, dat vrijdag verschijnt en waarvoor de verwachting ligt op een groei met 175.000 banen tegen een stijging met 235.000 in februari.

"Als er 180.000 tot 200.000 banen bij zijn gekomen voorzien wij in elk geval wel een oplopende dollar", aldus Erdmann.

Het Britse pond is van woensdag op donderdag ten opzichte van de euro opgelopen, nadat de inkoopmanagersindex voor de dienstensector van het Verenigd Koninkrijk over maart sterker steeg dan verwacht.

De euro noteerde donderdag op 0,8522 Britse pond, een verlies van 0,2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Laatste restje bedrijfscijfers en Jackson Hole

Relatief rustige week in verschiet.

2 uren geleden - Lees verder

Van Oord bouwt offshore windpark Deutsche Bucht

Geen financiƫle details.

3 uren geleden - Lees verder

Topman Corbion koopt aandelen bij

Voor bijna 700.000 euro aandelen gekocht.

3 uren geleden - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

18 augustus 2017, 22:14 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.