Wall Street richting licht hoger slot

Redactie ABM Financial News - 6 april 2017, 21:21

Markt richt vizier op bezoek Xi Jinping.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen koersen donderdag af op een licht hoger slot.De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,1 procent tot 2.356,10 punten, de Dow Jones index won 0,1 procent op 20.666,15 punten en de Nasdaq noteerde pakweg een half uur voor de slotbel 0,1 procent hoger op 5.870,70 punten.\

De markt schommelde donderdag tussen lichte winsten en verliezen, waarbij de markt de Fed-notulen van zich af probeerde te schudden. Uit de notulen bleek dat de centrale bank mogelijk later dit jaar zal beginnen met het verminderen van de balans. De centrale bank heeft momenteel een portefeuille in treasury's en onderliggende hypothecaire leningen ter waarde van 4,5 biljoen dollar. De leden van de centrale bank kwamen echter niet overeen hoe snel of tot welk niveau de portefeuille afgebouwd zal worden. Uit commentaren van de Fed-bestuurders sinds de laatste beleidsvergadering half maart blijkt dat de centrale bank dit jaar de korte termijn rente mogelijk nog twee keer zal verhogen, waarna waarschijnlijk gepauzeerd zal worden met het verhogen van de tarieven en begonnen zal worden met het verminderen van de balans.  

Daarnaast drukten de zorgen dat Trump's belastinghervormingen langer op zich zullen laten wachten dan verwacht op het sentiment, evenals de kriebels over de ontmoeting donderdag tussen Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping. Trump heeft zich in aanloop naar de bijeenkomst zeer kritisch uitgelaten over het land.

"De suggestie van Paul Ryan, voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, dat de Senaat nog geen fiscaal hervormingsplan voorgelegd heeft gekregen, veroorzaakte woensdag tegen het einde van de handelsdag een tweede verkoopgolf", aldus strateeg Chris Weston van IG donderdag. "De verwachting dat de belastinghervormingen niet in augustus gerealiseerd zullen worden is inmiddels ingeprijsd", voegde hij toe. "Hoe de markt nu gaat presteren is cruciaal. Er is geen twijfel over mogelijk dat pessimisme overheerst, maar of sprake is van een duurzame [neerwaartse] trend is afwachten", aldus Weston.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten vorige week zijn gedaald met 25.000 tot 234.000.

De mei-future voor een vat ruwe olie sloot donderdag op de New York Mercantile Exchange 1,1 procent, ofwel 0,55 dollar, hoger op 51,70 dollar.  

De euro/dollar noteerde op 1,0648. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op  1,0663 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0675 op de borden.

Vrijdag staan op macro-economisch vlak een drietal publicaties geagendeerd, waarbij het zwaartepunt ligt bij de publicatie van het Amerikaans banenrapport van maart. Daarnaast verschijnen data over de groothandelsvoorraden in maart en het consumentenkrediet in februari.

Bedrijfsnieuws

Op bedrijfsvlak kon Amazon.com rekenen op de aandacht van beleggers, nadat het concern meldde van plan te zijn om in 2018 30.000 part-time medewerkers in dienst te nemen. Het aandeel verloor 1,5 procent.

Sunoco steeg 20,0 procent, nadat Seven & I Holdings, de Japanse moedermaatschappij van de 7-Eleven-keten, meldde meer dan 1.000 convenience stores en bezinestations over te nemen van Sunoco voor 3,3 miljard dollar.

CarMax steeg 2,0 procent, nadat de tweedehandsautohandelaar over zijn vierde kwartaal een beter dan verwachte winst en omzet rapporteerde.

Constellation Brands won 6,1 procent, nadat het concern sterke kwartaalresultaten rapporteerde, vanwege een stijging van de verkoop van high-end whiskey.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bedrijfscijfers, inkoopmanagersindexen en banenrapport in verschiet

Rustige weekstart door Dag van de Arbeid.

4 uren geleden - Lees verder

Groeitempo Chinese dienstensector omlaag - Overheid

Inkoopmanagersindex in april naar 54,0.

5 uren geleden - Lees verder

Groeitempo Chinese industrie loopt terug - Overheid

Inkoopmanagersindex in april naar 51,2.

5 uren geleden - Lees verder

Beleggersvertrouwen blijft hoog en stabiel - ING BeleggersBarometer

AEX naar verwachting in de komende maanden omhoog.

Gisteren - Lees verder

Inverko klaar om uit eigen as te herrijzen

CEO voert orienterende gesprekken met kandidaten.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.