Wall Street richting licht hogere opening

Redactie ABM Financial News - 6 april 2017, 14:50

Veel aandacht voor Chinees staatsbezoek aan Verenigde Staten.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een iets hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel 0,1 procent hoger.

In Europa was sprake van een verdeeld sentiment met geringe verschillen ten opzichte van de slotnoteringen van woensdag, met een min van 0,1 procent voor de breed samengestelde STOXX Europe 600 index.

De wekelijkse steunaanvragen van de Verenigde Staten voor de week die eindigde op 1 april daalden sterker dan voorzien.

Belangrijkste punt van aandacht is donderdag echter het Chinese staatsbezoek aan de Verenigde Staten. De markten hebben ondertussen de nodige twijfel opgebouwd omtrent de daadkracht van de Amerikaanse regering om de fiscale beloften in te lossen. Diverse marktvorsers hebben voor dit jaar belastingaanpassingen inmiddels al geschrapt.

Trump heeft zich gedurende zijn verkiezingscampagne herhaaldelijk negatief uitgelaten over China en over diens valutabeleid. Om deze reden is de markt met zorg vervuld over de positieve afloop van het bezoek van Xi.

De Aziatische beurzen sloten donderdagochtend met verlies. De Japanse Nikkei 225 daalde 1,4 procent tot 18.597,06 punten en de Chinese Shanghai Composite steeg 0,3 procent tot 3.281,00 punten.

Olie noteerde donderdag hoger. Een mei-future West Texas Intermediate noteerde 0,5 procent hoger op 51,39 dollar, terwijl een juni-future Brent 0,6 procent duurder werd op 54,67 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0663. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0648 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0675 op de borden.

Bedrijfsnieuws

De Amerikaanse distributeur van medicijnen Cardinal Health is dichtbij een overname van een onderdeel van de Amerikaanse fabrikant van medische apparatuur Medtronic, dat medische benodigdheden levert. Dit schreef persbureau Reuters woensdagavond op basis van bronnen. Het aandeel Medtronic noteerde in de elektronische handel voorbeurs 2,2 procent hoger.

Topman Jeff Bezos van webwinkelplatform Amazon liet tijdens een symposium over ruimtevaart weten dat hij jaarlijks voor een miljard dollar aan aandelen Amazon zal verkopen om zijn ruimtevaartbedrijf Blue Origin verder mee te bekostigen. Bezos stopte al grote delen van zijn vermogen in Blue Origin, maar maakte nooit duidelijk om welke bedragen het ging. Amazon noteerde donderdag in de elektronische handel voorbeurs 0,4 procent hoger.

Constellation Brands noteerde donderdag 4,3 procent hoger. Het bedrijf verbeterde zijn nettowinst over het fiscale vierde kwartaal op jaarbasis fors.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,3 procent lager op 2.352,95 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het rood op 20.684,15 punten en technologiebeurs Nasdaq sloot 0,6 procent lager op 5.864,48 punten.


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

18 augustus 2017, 22:14 - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 22:07 - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 21:30 - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

18 augustus 2017, 20:42 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.