Amerikaanse futures wijzen op lagere opening

Redactie ABM Financial News - 7 april 2017, 12:54

Raketaanval Syrie overschaduwt bezoek Chinese president Xi Jinping.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen koersen vrijdag af op een lagere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,1 procent in het rood.

Het bezoek aan de Verenigde Staten van de Chinese president Xi Jinping werd voorbeurs volledig overschaduwd door de Amerikaanse aanval in de nacht van donderdag op vrijdag op een Syrische luchtmachtbasis ter vergelding van een chemische aanval in de provincie Idlib eerder in de week, waarbij tientallen burgers waaronder veel kinderen omkwamen.

De aanval van de Amerikaanse marine met 59 Tomahawk-kruisraketten op de Shayrat luchtmachtbasis veroorzaakte zware schade en meerdere slachtoffers, meldde Al Masdar News, een pro-Assad media-organisatie.

Trump zei dat de Amerikaanse militaire operatie een reactie was op de "barbaarse" chemische wapenaanval in Syrië eerder in de week, waarbij tientallen burgerdoden vielen. Rusland steunt het Syrische regime en veroordeelde de Amerikaanse luchtaanval. Poetin sprak, middels een woordvoerder, van "een daad van agressie tegen een soevereine natie", meldde de BBC.

"Het werd niet van Trump verwacht dat hij het land [bij de kwestie] zou betrekken, gezien de sterke banden van de Syrische regering met Rusland", aldus marktanalist Naeem Aslam van Think Markets UK. De markt vraagt zich nu af of de Amerikaanse aanval tegen Syrië een eenmalige militaire interventie is.

Vrijdag staan op macro-economisch vlak een drietal publicaties geagendeerd, waarbij het zwaartepunt ligt bij de publicatie van het Amerikaans banenrapport van maart. Daarnaast verschijnen data over de groothandelsvoorraden in maart en het consumentenkrediet in februari.

Olie noteerde vrijdag in het groen. Een mei-future West Texas Intermediate steeg 1,2 procent tot 52,32 dollar, terwijl een juni-future Brent 1,0 procent duurder werd op 55,45 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0633. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0644 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0642 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Altice onderzoekt een mogelijke verkoop van 20 procent van de Amerikaanse activiteiten via een beursgang in het lopende tweede kwartaal. Dit schreef persbureau Bloomberg vrijdag op basis van bronnen. Met de beursgang van Altice USA wil de Franse kabelaar profiteren van de goede omstandigheden om geld op te halen op de aandelenmarkten. De opbrengsten beoogt Altice te investeren in lokale overnames. Naar verluidt richt Altice het vizier op Cox Communications.

Mede-oprichter Evan Williams is van plan om 30 procent van zijn belang in Twitter te verkopen. Williams heeft een belang van 6 procent in Twitter. Daarvan wil hij het komende jaar 30 procent verkopen "om persoonlijke redenen". Zijn plek in de board zal Williams niet opgeven en hij wil een stevig belang in Twitter blijven houden.

Telenor kondigde aan om 70 miljoen van zijn gewone aandelen in VEON te verkopen, dat sinds dinsdag naast een notering aan de Nasdaq ook een notering in Amsterdam bezit. De aandelen werden geprijsd op 3,75 dollar per aandeel, waarmee de netto opbrengsten uitkomen op 259 miljoen dollar. Telenor bezit circa 416,7 miljoen ADS's, goed voor 23,7 procent van het totaal uitstaand aandelenkapitaal.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,2 procent hoger op 2.357,49 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het groen op 20.662,95 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,3 procent tot 5.878,95 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Olieprijs hoger gesloten

Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week gedaald.

46 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen overwegend lager gesloten

Markt maakt zich op voor Jackson Hole symposium.

2 uren geleden - Lees verder

Damrak sluit lager

Afwachtende houding voorafgaand aan Jackson Hole.

3 uren geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting van raffinaderijen omlaag naar 95,4 procent.

4 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Na aantal rustige dagen weer wat meer actie.

4 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.