Bank of England ziet in Brexit lakmoesproef

Redactie ABM Financial News - 7 april 2017, 12:24

Voorzitter Carney ziet test verbondenheid van grote economieen aan financieel systeem.

(ABM FN-Dow Jones) De gouverneur van de Bank of England ziet in de Brexit een lakmoesproef voor de verbondenheid van de grote economieën met een robuust, mondiaal systeem. Dit zei Mark Carney vrijdag in een speech.

De centraal bankier schetste in zijn rede twee mogelijkheden, waarvan er bij één wordt vastgehouden aan een grensoverschrijdende samenwerking tussen regelgevende instanties en de ander leidt tot protectionisme met meer kosten voor krediet en versnippering.

Carney waarschuwde voor hogere kosten voor huishoudens en bedrijven en lagere groei en meer risico's voor alle economieën. Hij stelde dat de Brexit-onderhandelingen een test zijn voor de vastberadenheid van de deelnemende partijen om bij de onderhandelingen vast te houden aan een open en mondiaal financieel systeem. Carney benadrukte daarbij duidelijk dat Londen de investeringsbank van Europa is.

Carney gaf vrijdag verder aan dat de BoE in Londen gevestigde banken, waaronder ook Amerikaanse instellingen, heeft gevraagd om details over hun noodplanning rondom de Brexit te delen.

Carney sprak zijn woorden in Londen bij Thomson Reuters.


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wall Street op weg naar hoger slot

Markten optimistisch na goede kwartaalcijfers.

31 minuten geleden - Lees verder

Olieprijs sluit hoger

Amerikaanse olievoorraden gedaald.

1 uur geleden - Lees verder

Update: NN krijgt gelijk van rechter in woekerpolisaffaire

Vorderingen afgewezen door rechtbank Rotterdam.

2 uren geleden - Lees verder

Europese beurzen sluiten hoger

Markten in afwachting van rentebesluit Europese Centrale Bank.

2 uren geleden - Lees verder

NN krijgt gelijk van rechter in woekerpolisaffaire

Vorderingen afgewezen door rechtbank Rotterdam.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.