Beursblik: Amerikaanse banenrapport verrast in negatieve zin

Redactie ABM Financial News - 7 april 2017, 14:55

Tegenvallende banengroei volgens Rabobank breedgedragen.

(ABM FN-Dow Jones) De groei van het aantal banen van de Verenigde Staten over maart is een opmerkelijke tegenvaller. Dit zei marktanalist Philip Marey van Rabobank vrijdag tegenover ABM Financial News in reactie op het arbeidsrapport.

"Het maart-cijfer valt tegen en is breedgedragen. Er springt niet direct een sector uit die verantwoordelijk gehouden kan worden voor de tegenvallende groei voor het aantal banen. De notulen van de Federal Reserve, die deze week naar buiten kwamen, droeg een wat zelfvoldane ondertoon en dit rapport geeft daar voor nu even geen reden toe, maar de Fed kijkt uiteraard naar meer data dan de banendata alleen", aldus Marey.

De marktanalist schat in dat het rapport voor de Fed niet direct aanleiding is tot zorg. "Tot aan de vergadering in juni volgen nog twee rapporten die het beeld van de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt verder moeten aanvullen", aldus Marey.

De banengroei over maart kwam uit op 98.000 met een werkloosheid van 4,5 procent een loonstijging van 0,19 procent. De verwachting lag vooraf op een groei met 175.000 banen, een werkloosheid van 4,7 procent en een loongroei van 0,2 procent op maandbasis.

Marey merkte op dat de banendata een resultaat zijn van een bedrijfsenquête en het werkloosheidspercentage van een onderzoek onder huishoudens.

De banengroei in februari werd met 44.000 neerwaarts bijgesteld naar 219.000. De groei over januari werd met 22.000 omlaag gebracht van 238.000 naar 216.000. 


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wall Street stevent af op lager slot

Lagere olieprijzen spelen beurzen niet in de kaart.

21 minuten geleden - Lees verder

AB InBev zet Duitse bieren in verkoop - media

Mogelijk 200 miljoen euro met verkoop gemoeid.

58 minuten geleden - Lees verder

Olieprijs sluit fors lager

Verkoopgolf houdt aan.

1 uur geleden - Lees verder

Europese beurzen sluiten in het rood

Oliefondsen onder druk.

3 uren geleden - Lees verder

Aegon maakt omwisselverhouding stock dividend bekend

Nieuw aandeel per 35 bestaande aandelen.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.