Beursblik: Canaccord Genuity verhoogt koersdoel SBM Offshore

Redactie ABM Financial News - 7 april 2017, 09:51

Advies gehandhaafd op Kopen.

(ABM FN-Dow Jones) Canaccord Genuity heeft vrijdag het koersdoel voor SBM Offshore verhoogd van 17,00 naar 20,00 euro met een ongewijzigd Kopen advies.

De analisten van Canaccord motiveren de koersdoelverhoging door te wijzen op een stijging van de waarde van het financiële lease book van 3,2 miljard dollar eind 2015 naar 7,6 miljard dollar ultimo 2016. De stijging is volgens de marktvorsers te danken aan het opstarten van drie grote FPSO's vorig jaar. "Hoewel de start-ups bekend waren is de waardering van de vorderingen 1 miljard dollar hoger dan eerdere werd ingecalculeerd", aldus Canaccord.

Daarnaast maakten de analisten van de investeringsbank kleine wijzigingen aan hun prognoses van onder andere de winstgevendheid, "of het gebrek daaraan", van de Turnkey divisie, de kasstroom, in verband met de geld-uitstoom naar minderheidsbelangen in projecten, en een verhoging van het dividend, gezien de verbeterde kaspositie van het bedrijf.

Het aandeel SBM Offshore noteerde vrijdag op een rood Damrak 0,7 procent hoger op 15,88 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Aperam presteert conform eigen verwachtingen

Voorzichtig over derde kwartaal.

36 minuten geleden - Lees verder

KPN koploper op groen Damrak

Wachten op Amerikaans rentebesluit.

55 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Later in de week inflatiecijfers en Amerikaanse groeidata.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Volle agenda.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Agenda loopt vol.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
SBM OFFS... toevoegen aan uw watchlist 14,90 0,88% 0,13 14,77