Beursblik: CCBA droomkandidaat voor Heineken

Redactie ABM Financial News - 7 april 2017, 10:22

Kepler Cheuvreux ziet bottelaar als ondersteuning voor Afrikaanse groeistrategie.

(ABM FN-Dow Jones) Coca-Cola Beverages Africa (CCBA) is voor Heineken een ideale overnamekandidaat ter ondersteuning van de groeistrategie op het continent. Dit meldde analist Richard Withagen van Kepler Cheuvreux vrijdag in reactie op berichtgeving van persbureau Bloomberg dat Heineken één van de belangstellenden is om de Afrikaanse bottelaar van Coca-Cola over te nemen.

De marktvorser schat het overnamebedrag op circa 4 miljard dollar, waarmee Heineken zijn groeistrategie in bestaande en nieuwe markten in Afrika kan ondersteunen en daarbij kan zorgen voor dubbelcijferige bijdragen aan de winst van het bierconcern dankzij omzetgroei, kostensynergieën en margeverhoging.

Withagen tekende daarbij aan dat Heineken in alle opzichten voldoet aan de eisen van Coca-Cola voor overnamekandidaten en merkte daarbij op dat de Nederlandse bierbrouwer al bottelaar is voor het Amerikaanse frisdrankconcern in Congo, Democratische Republiek Congo, Rwanda en Reunion Island en eerder heeft aangegeven meer samenwerking met Coca-Cola te willen.

Heineken wilde desgevraagd geen commentaar op de mediaberichten geven aan ABM Financial News.

Kepler Cheuvreux houdt op Heineken een Kopen advies met een koersdoel van 90,00 euro. Op een rood Damrak noteerde het aandeel Heineken vrijdagochtend 0,5 procent lager op 79,87 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beleggersvertrouwen blijft hoog en stabiel - ING BeleggersBarometer

AEX naar verwachting in de komende maanden omhoog.

4 uren geleden - Lees verder

Inverko klaar om uit eigen as te herrijzen

CEO voert orienterende gesprekken met kandidaten.

5 uren geleden - Lees verder

Timber meldt eerste belang in Avantium

Kapitaalbelang van ruim 3 procent.

5 uren geleden - Lees verder

FMR vergroot belang in Arcadis fractioneel

Kapitaalbelang verhoogd, stemrecht niet.

5 uren geleden - Lees verder

Goldman Sachs vergroot belang in Besi

Zowel kapitaalbelang als stemrecht verhoogd.

5 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
HEINEKEN toevoegen aan uw watchlist 81,85 -0,79% -0,65 82,50