Beursblik: Philips Lighting geen logische koper voor traditionele verlichtingstak GE

Redactie ABM Financial News - 7 april 2017, 08:40

NIBC ziet Nederlands bedrijf juist focussen op LED.

(ABM FN-Dow Jones) Philips Lighting lijkt geen logische koper voor de verlichtingsactiviteiten van General Electric. Dit zei analist Edwin de Jong van NIBC vrijdag desgevraagd tegen ABM Financial News. 

The Wall Street Journal schreef eerder deze week op basis van bronnen dat General Electric de traditionele lichtactiviteiten in de verkoop zou willen doen, wat circa 500 miljoen dollar aan opbrengsten zou kunnen genereren. De omzet bedroeg in 2016 ongeveer 2,2 miljard dollar.

De Jong merkte op dat de verlichtingstak die GE wil verkopen voornamelijk actief is in de krimpmarkt voor traditionele gloeilampen, terwijl Philips Lighting juist zijn focus verschuift van deze activiteiten naar de groeimarkt voor LED-verlichting.

Hij merkte daarbij op dat Philips Lighting er goed in slaagt de productiecapaciteit voor traditionele verlichting in hetzelfde tempo te laten krimpen als de omzetkrimp in deze verlichtingstak en daarmee de marges in deze tak goed op peil weet te houden. Tegelijk investeert het Nederlandse lichtbedrijf veel in de groeimarkt voor LED-verlichting, aldus De Jong.

NIBC hanteert op Philips Lighting een Neutraal advies met een koersdoel van 23,00 euro. Het aandeel Philips Lighting sloot donderdag 0,5 procent hoger op 27,00 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

11 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.