Beursupdate: Damrak op licht verlies

Redactie ABM Financial News - 7 april 2017, 11:05

Amerikaanse banendata in focus.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen noteren vrijdag richting het einde van de ochtendhandel iets lager. De AEX index verloor 0,2 procent op 515,29 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,3 procent liet optekenen. De AScX noteerde een verlies van nog geen 0,1 procent.

Beleggingsadviseur Rein Schutte van Indexus sprak van een afwachtende markt met relatief lage omzetten, maar voegt wel toe dat de vergeldingsactie van de Verenigde Staten aan het adres van Syrië de kans in zich draagt te escaleren.

"Je ziet er op de beurs verder niets van terug, maar goud en zilver waren toch even gevraagd, terwijl de rente onder druk kwam te staan en olie juist weer wat vriendelijker stond genoteerd", aldus Schutte.

Schutte voorziet voor vrijdag vooral veel aandacht voor de Amerikaanse banencijfer over maart, waarbij de beleggingsadviseur ook kijkt naar de ontwikkeling van het uurloon en het werkloosheidspercentage.

Schutte verwacht geen direct impact van de bijeenkomst van de Eurogroep naar aanleiding van Griekenland.

In Japan werd in de eerste twintig dagen van maart een handelsoverschot gemeten, waar dit in de eerste tien dagen van het jaar nog een tekort betrof. De Duitse export liep in februari op. Frankrijk behield over februari een handelstekort, maar zag deze wel verminderen. De Britten rapporteerden eveneens een gedaald handelstekort over februari.

Duitsland liet in februari onverwacht een stijging van de industriële productie zien. De Fransen meldden juist een daling van de industriële productie. Het Verenigd Koninkrijk maakte over februari op maandbasis een sterker dan verwachte daling van de industriële productie bekend.

De Italiaanse detailhandelsverkopen over februari bleken te zijn gedaald. De verkopen namen in februari gecorrigeerd voor seizoensinvloeden met 0,3 procent af ten opzichte van januari.

Vanmiddag staat in de Verenigde Staten naast het banenrapport nog de groothandelsvoorraden over februari geagendeerd en het consumentenkrediet.

Olie noteerde vrijdag hoger. Een mei-future West Texas Intermediate bewoog 1,6 procent hoger op 52,54 dollar, terwijl een juni-future Brent 1,4 procent won op 55,69 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0633. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0644 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0642 op de borden.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter domineerden de verliezers, onder aanvoering van Aegon waar 1,5 procent van de koers af ging en ArcelorMittal dat 1,8 procent inleverde. Winst werd toebedeeld aan slecht twee fondsen. Royal Dutch Shell steeg 0,7 procent en SBM Offshore dikte 0,9 procent aan na een koersdoelverhoging door Canacccord Genuity van 17,00 naar 20,00 euro met een ongewijzigd koopadvies.

UBS verlaagde het koersdoel voor het aandeel Ahold Delhaize van 21,50 naar 20,00 euro, terwijl het advies bleef staan op Neutraal. Het aandeel noteerde 0,8 procent lager. UBS verhoogde verder het koersdoel voor Philips van 33,00 naar 34,00 euro en hield het advies op Kopen. Het aandeel zakte 0,2 procent.

Analisten lieten hun licht schijnen over de strategische update van Unilever. S&P Equity Research verhoogde het koersdoel van 44,00 naar 48,00 euro met een ongewijzigd Houden advies. Analist Jia Man Neoh motiveerde de koersdoelverhoging door te wijzen op de koers/winst-verhouding van 23,0 voor 2017, die daarmee licht boven het gemiddelde van vergelijkbare bedrijven van 21,7 ligt. Societe Generale verhoogde het koersdoel van 52,00 naar 55,00 euro met een ongewijzigd Kopen advies. De analisten van de Franse bank toonden zich lovend over de snelle en solide aflevering van de strategische update, na het afwijzen het overname bod van Kraft Heinz. De marktvorsers menen dat Unilever hiermee tijd heeft gekocht om de resultaten te leveren. Bryan Garnier verhoogde het koersdoel van 44,00 naar 46,00 euro en hielde het advies op Kopen. De analisten van Bryan Garnier vinden de keuze van Unilever voor de meest voorzichtige opties in antwoord op het afgewezen afgewezen bod Kraft Heinz verstandig en wezen daarbij op de verhoogde margedoelstellingen, een aandeleninkoopprogramma en het afstoten van de spreads-activiteiten. Het aandeel noteerde 0,1 procent lager.

Morgan Stanley verlaagde het koersdoel voor KPN van 3,90 naar 3,50 euro met een ongewijzigd Overwogen advies. Ondanks de koersdoelverlaging benadrukte de Amerikaanse zakenbank dat het telecombedrijf waarde vertegenwoordigt, waarbij groeiende kasstromen voor een hoog rendement moeten zorgen. Ondanks de koersdoelverlaging, die het resultaat was van een bijstelling van de verwachtingen in het zakelijke segment, voorzien de analisten nog altijd een opwaarts potentieel van 25 procent voor het telecombedrijf. KPN verloor 0,7 procent.

Galapagos verhoogde zijn kapitaal met ruim 4 miljoen euro als gevolg van de uitoefening van warrants. Het totaal maatschappelijk kapitaal noteert daarmee na de uitgifte op ruim 251,5 miljoen euro, terwijl het totaal aantal stemrechtverlenende effecten 46,5 miljoen bedraagt. Galapagos zakte 1,4 procent.

NN Group verkocht zijn Luxemburgse verzekeringsactiviteiten aan Global Bankers Insurance Group. Financiële details werden niet gepubliceerd. NN Group beschouwt de activiteiten niet langer als strategisch belangrijk. De verkoop heeft volgens de onderneming geen invloed op de vermogensbeheeractiviteiten van NN in Luxemburg. De transactie heeft geen materiële impact op de kaspositie en het operationeel resultaat NN Group. Het aandeel NN Group noteerde 0,5 procent lager.

Van de Midkapfondsen noteerde slechts een bescheiden deel in de plus. BE Semiconductor Industries was de sterkste stijger met 0,7 procent. OCI was de grootste daler met een min van 1,5 procent.

Bij de AScX-fondsen konden iets meer winnende fondsen worden geteld met een winst van 1,4 procent voor Probiodrug. De sterkste daler was hier KAS Bank dat 1,3 procent moest laten gaan.

Cross Options Beheer meldde een eerste belang in Kendrion. Cross Options meldde een kapitaalbelang van 4,77 procent met een dito stemrecht. Het aandeel Kendrion procent. Het aandeel Kendrion verloor 0,5 procent.

Het lokaal genoteerde Coca-Cola European Partners daalde 0,8 procent. Het aandeel noteerde ex-dividend.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Aperam presteert conform eigen verwachtingen

Voorzichtig over derde kwartaal.

36 minuten geleden - Lees verder

KPN koploper op groen Damrak

Wachten op Amerikaans rentebesluit.

55 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Later in de week inflatiecijfers en Amerikaanse groeidata.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Volle agenda.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Agenda loopt vol.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 527,72 0,58% 3,03 524,69
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 800,52 -0,56% -4,53 805,05
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 991,41 -0,30% -3,00 994,41