Europese Commissie geeft groen licht overname Sky door 21st Century Fox

Redactie ABM Financial News - 7 april 2017, 16:31

Brits televisienetwerk wordt overgenomen voor 10,75 Britse pond per aandeel.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Commissie heeft de overname van het Britse televisienetwerk Sky door mediaconcern 21st Century Fox goedgekeurd. Dit meldde Brussel vrijdag. 

De Europese Commissie oordeelde dat de concurrentie in Europa niet in het gedrang komt door de overname, omdat het aandeel van Sky op de diverse markten waarin het actief is door de overname slechts beperkt zal stijgen. Als gevolg gaf Brussel groen licht voor de overname. 

21st Century Fox betaalt 10,75 Britse pond per aandeel voor de aandelen Sky die het nog niet in bezit heeft. Het concern had reeds een belang van 39,1 procent. Het bod is een premie van 40 procent op de slotkoers van Sky van 7,69 Britse pond op 6 december. 

Hiermee wordt het belang van 61 procent dat 21st Century Fox nog niet in bezit heeft gewaardeerd op 14 miljard dollar en het volledige bedrijf op 23 miljard dollar. 

21st Century Fox hoopt de deal voor eind 2017 af te ronden. As de transactie niet voor of op 31 december dit jaar is afgerond, hebben de aandeelhouders van Sky recht op een speciaal dividend van 10 Britse pence per aandeel, dat uitgekeerd zou worden in 2018.

In Londen won het aandeel Sky 0,4 procent, terwijl het aandeel 21st Century Fox in de Amerikaanse handel 0,5 procent prijsgaf. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Alle agendapunten VNC goedgekeurd

Komende Bava stemt over one tier board.

10 minuten geleden - Lees verder

Wall Street klaar voor lagere opening

Markten zien macrocijfers tegemoet.

50 minuten geleden - Lees verder

VDL Nedcar start assemblage van BMW X1

Nederlands bedrijf bouwt weer model voor Duitse autofabrikant.

1 uur geleden - Lees verder

Futures wijzen op lagere opening Wall Street

Markten zien macrocijfers tegemoet.

2 uren geleden - Lees verder

Lowe's verlaagt winstverwachting ondanks stijgende resultaten

Amerikaanse doe-het-zelver handhaaft omzetverwachting.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.