Samsung voorziet sterke stijging omzet en resultaat

Redactie ABM Financial News - 7 april 2017, 06:13

Elektronicaproducent herstelt verder van debacle Note 7.

(ABM FN-Dow Jones) Samsung Electronics verwacht over het eerste kwartaal van 2017 beduidend meer winst te boeken in vergelijking tot een jaar eerder. Dit meldde de Zuid-Koreaanse producent van elektronische apparaten waaronder smartphones vrijdag.

Samsung voorziet voor het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een operationeel resultaat van 9,8 biljoen tot 10,0 biljoen Zuid-Koreaanse won, omgerekend ongeveer 8,1 miljard tot 8,3 miljard euro. De omzet komt naar verwachting van de Koreanen uit tussen 49 biljoen en 51 biljoen Zuid-Koreaanse won.

In het vierde kwartaal van 2016, waarin Samsung herstelde van de problemen die zich in het derde kwartaal voor deden met de Note 7, behaalde Samsung nog een omzet van 53,33 biljoen won en een operationele winst van 9,22 biljoen won. In het eerste kwartaal van het voorgaande jaar bedroeg de omzet 49,78 biljoen won en werd er een operationeel resultaat geboekt van 6,68 biljoen won.

Het aandeel Samsung noteerde vrijdag 0,7 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Speciaal dividend voor aandeelhouders Costco Wholesale

Aandeelhouders ontvangen 7,00 dollar per aandeel.

18 minuten geleden - Lees verder

Australische consumentenprijzen stijgen minder hard dan verwacht

Prijsstijging eerste kwartaal 0,5 procent.

23 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Rentebesluit ECB en diverse economische groeicijfers.

33 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen weer van start.

34 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Cijferseizoen weer gestart.

35 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.