SBS in handen van Talpa na vertrek Sanoma - media

Redactie ABM Financial News - 7 april 2017, 17:39

Sanoma heeft volgens krant onvoldoende financiƫle middelen om extra in SBS te investeren.

(ABM FN-Dow Jones) Het Finse mediaconcern Sanoma stapt naar verluidt uit SBS, waarmee Talpa de zendergroep volledig in handen krijgt. Dit meldde het Algemeen Dagblad vrijdag op basis van ingewijden. 

SBS zou het nieuws binnenkort officieel bekend willen maken. In 2011 kochten Talpa, het mediabedrijf van John de Mol, en Sanoma de zendergroep voor ruim een miljard euro. Talpa verwierf een minderheidsbelang van 33 procent, Sanoma stapte er voor 67 procent in. Hoe de partijen de scheiding financieel uitonderhandelen, is niet bekend.

Volgens het AD heeft Sanoma onvoldoende financiële middelen om extra in SBS te investeren. "Talpa heeft die wel, maar De Mol wilde in ruil daarvoor meer zeggenschap over de programmering", aldus de krant. 

Talpa richtte eerder zijn pijlen op Telegraaf Media Groep en kocht recent meer aandelen TMG in om daarmee zijn belang te vergroten. Het consortium van de Belgische uitgever Mediahuis en VP Exploitatie heeft een overnamebod van 6,00 euro per aandeel op TMG liggen en bezit inmiddels bijna 60 procent van de aandelen TMG. De raad van commissarissen van TMG heeft dit bod inmiddels geaccepteerd. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beleggersvertrouwen blijft hoog en stabiel - ING BeleggersBarometer

AEX naar verwachting in de komende maanden omhoog.

8 uren geleden - Lees verder

Inverko klaar om uit eigen as te herrijzen

CEO voert orienterende gesprekken met kandidaten.

9 uren geleden - Lees verder

Timber meldt eerste belang in Avantium

Kapitaalbelang van ruim 3 procent.

9 uren geleden - Lees verder

FMR vergroot belang in Arcadis fractioneel

Kapitaalbelang verhoogd, stemrecht niet.

9 uren geleden - Lees verder

Goldman Sachs vergroot belang in Besi

Zowel kapitaalbelang als stemrecht verhoogd.

9 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.