Valuta: aanval Syrie heeft nauwelijks effect

Redactie ABM Financial News - 7 april 2017, 09:41

Amerikaanse banendata eerstvolgende richtpunt.

(ABM FN-Dow Jones) De aanval van de Verenigde Staten op doelen in Syrië ter vergelding van het vermeend gebruik van chemische wapens door de Syrische strijdkrachten, zette de dollar kort onder druk ten opzichte van de yen, maar de green back heeft zich inmiddels weten te herstellen.

"Ten opzichte van de euro gebeurde er met de Amerikaanse munt al helemaal niets", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank. "De belangrijkste valutaparen zijn aan elkaar gewaagd en bewegen nog altijd in relatief zeer smalle bandbreedtes ten opzichte elkaar", aldus Jongbloed.

Jongbloed ziet bij de euro/dollar kopers in de markt komen op 1,064 dollar en verkopers zich aandienen bij een notering van de euro op 1,0670 dollar.

Nu de aanval op Syrië geen zichtbare uitwerking heeft op de valutakoersen lijken het op een termijn van een maand de Franse presidentsverkiezingen één van de belangrijkste richtpunten. "De tweede ronde lijkt daarin cruciaal, omdat de twee winnaars van de eerste ronde dan overblijven. De vraag is dan wat de kiezers van de verliezende kandidaten uit de eerste ronde in tweede instantie gaan doen", aldus Jongbloed.

Op korte termijn zijn de banendata van de Verenigde Staten over maart van belang. "Ik verwacht dat de dollar stijgt op het moment dat de banengroei boven de 250.000 uitkomt. Minder dan 175.000 banen lijkt mij ondersteunend voor de euro. Maar let ook vooral even op een eventuele herziening van eerder gepubliceerde banendata", aldus Jongbloed.

De euro noteerde vrijdag op 1,0639 dollar, de dollar op 110,57 yen. 

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

BlackRock iets groter in AkzoNobel

Belang van ruim vier procent.

Gisteren - Lees verder

Invesco halveert belang in SBM Offshore

Belang nog nipt boven meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank kleiner in Wereldhave

Belang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank wat groter in Corbion

Belang van ruim 5 procent.

Gisteren - Lees verder

Beleggers positief de zomer in - ING Beleggersbarometer

Barometer licht lager in juni.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.