Vion profiteert van hogere prijzen varkensvlees

Redactie ABM Financial News - 7 april 2017, 12:40

Vleesconcern onderzoekt financieringsopties.

(ABM FN-Dow Jones) Vion heeft in 2016 de winst en omzet weten te verhogen, waarbij het concern heeft geprofiteerd van hogere prijzen van varkensvlees dankzij toegenomen marktvraag. Dit maakte het slacht- en vleesverwerkingsconcern uit Boxtel vrijdag bekend.

"In 2016 hebben we de verbetering van onze resultaten voortgezet", aldus CEO Francis Kint. De topman beoogt "deze succesvolle koers ook in 2017 voort te zetten". 

De omzet nam vorig jaar met 3,9 procent toe naar 4,75 miljard euro, het genormaliseerde bedrijfsresultaat (EBITDA) steeg van 45 miljoen naar 60 miljoen euro en de nettowinst nam met 9 miljoen toe tot 31 miljoen euro. De verkoopvolumes stegen in alle drie de divisie.

Het niet-beursgenoteerde bedrijf gaat opties voor financiering van verdere groei onderzoeken en huurde daarvoor ABN AMRO in als adviseur. Met een bankensyndicaat is een werkkapitaalfaciliteit ter waarde van 200 miljoen euro geherfinancierd, een toename van 75 miljoen euro ten opzichte van de vorige faciliteit.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wall Street richting lagere opening

Na lang weekend weer handel in New York.

8 minuten geleden - Lees verder

Amerikaanse inkomens stijgen conform verwachting

Zowel inkomens als uitgaven stijgen met 0,4 procent.

20 minuten geleden - Lees verder

Duitse inflatie loopt minder hard op

Consumentenprijzen stijgen in mei 1,5 procent.

53 minuten geleden - Lees verder

VimpelCom wil leningen herfinancieren

Aflossing gekoppeld aan uitgifte nieuwe obligaties.

1 uur geleden - Lees verder

Amerikaanse futures wijzen op licht lagere opening Wall Street

Na lang weekend weer handel in New York.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.