Beleggers iets minder positief over beursklimaat

Redactie ABM Financial News - 8 april 2017, 12:59

Binck BeleggersBarometer in april op 5,0.

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen onder Nederlandse beleggers in de beurs is in april iets gedaald. Dit bleek zaterdag uit de Binck BeleggersBarometer. 

De vertrouwensindicator voor Nederland kwam in april uit op 5,0, tegen 5,2 in maart. Op Europees niveau noteerde de barometer onveranderd op 4,8.

Nederlandse beleggers verwachten dat het positieve sentiment van de afgelopen weken ook in april door zal zetten en mikken voor de Amsterdamse hoofdgraadmeter op een plus van 1,1 procent. 

Ook voor de komende drie maanden blijft de verwachting positief, maar wel iets lager dan in maart, aldus BinckBank. 

Favoriete aandelen

Royal Dutch Shell voert de lijst aan met de favoriete aandelen voor aankoop. Ook Ahold Delhaize en ING Groep behoren tot de favoriete fondsen. 

Beleggers zien Air France-KLM in april als minst favoriete aandeel om in bezit te hebben. Ook voor posities in ArcelorMittal geven beleggers de voorkeur aan een verkoop. Opvallend genoeg geven veel beleggers in april naast een aankoop van Royal Dutch Shell, ook voorkeur aan een verkoop. 

Bescherming tegen overnames

Uit het maandelijkse onderzoek bleek volgens BinckBank ook dat een meerderheid van de beleggers geen moeite heeft met extra bescherming van Nederlandse bedrijven tegen een overname. Bijna een derde van de beleggers oordeelt daarentegen dat beursgenoteerde bedrijven deel uit maken van de vrije markt en stellen dat extra beschermingsmaatregelen daardoor geen goede zaak zijn. 

Een eventuele heffing op aandelentransacties zien beleggers verder duidelijk niet zitten. Ruim acht op de tien beleggers is hier tegen. Een meerderheid geeft daarbij aan minder te gaan handelen of wel een deel van de portefeuille te verhuizen of af te stoten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

BlackRock iets groter in AkzoNobel

Belang van ruim vier procent.

Gisteren - Lees verder

Invesco halveert belang in SBM Offshore

Belang nog nipt boven meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank kleiner in Wereldhave

Belang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank wat groter in Corbion

Belang van ruim 5 procent.

Gisteren - Lees verder

Beleggers positief de zomer in - ING Beleggersbarometer

Barometer licht lager in juni.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 519,50 0,02% 0,11 519,39
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 804,92 -0,09% -0,70 805,62
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 998,66 0,07% 0,72 997,94