Beursblik: Moody's verhoogt outlook Slowakije

Redactie ABM Financial News - 8 april 2017, 08:53

Kredietrating blijft A2.

(ABM FN-Dow Jones) Moody's heeft vrijdag de outlook voor Slowakije verhoogd van Stabiel naar Positief met een ongewijzigde kredietrating van A2. 

Volgens de kredietbeoordelaar ging de outlook voor het Centraal-Europese land omhoog vanwege de aanhoudend sterke economische vooruitzichten voor de komende jaren en de voorziene versnelde schuldafbouw door de overheid, gesteund door de "robuuste groei en aanhoudende fiscale maatregelen". 

Voor 2017 mikt Moody's op een economische groei van 3,3 procent voor Slowakije, gevolgd door een toename van het bruto binnenlands product met 3,8 procent in 2018 en zelfs 4,0 procent in 2019. Daarmee ligt de groei volgens de kredietbeoordelaar boven dat van het gemiddelde in de Europese Unie en van landen met een A-rating. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting van raffinaderijen omlaag naar 95,4 procent.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Na aantal rustige dagen weer wat meer actie.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Goed gevulde agenda.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: Nederlandse bedrijven

Cijferseizoen over hoogtepunt heen.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.