Beursblik: Moody's verhoogt outlook Slowakije

Redactie ABM Financial News - 8 april 2017, 08:53

Kredietrating blijft A2.

(ABM FN-Dow Jones) Moody's heeft vrijdag de outlook voor Slowakije verhoogd van Stabiel naar Positief met een ongewijzigde kredietrating van A2. 

Volgens de kredietbeoordelaar ging de outlook voor het Centraal-Europese land omhoog vanwege de aanhoudend sterke economische vooruitzichten voor de komende jaren en de voorziene versnelde schuldafbouw door de overheid, gesteund door de "robuuste groei en aanhoudende fiscale maatregelen". 

Voor 2017 mikt Moody's op een economische groei van 3,3 procent voor Slowakije, gevolgd door een toename van het bruto binnenlands product met 3,8 procent in 2018 en zelfs 4,0 procent in 2019. Daarmee ligt de groei volgens de kredietbeoordelaar boven dat van het gemiddelde in de Europese Unie en van landen met een A-rating. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Gemalto verlaagt opnieuw winstverwachting

Omzetdaling eerste kwartaal conform verwachting.

1 uur geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos grootste daler.

Gisteren - Lees verder

Intel stelt outlook 2017 opwaarts bij

Flink groei in eerste kwartaal.

Gisteren - Lees verder

Meer omzet en winst Starbucks

Cijfers schieten tekort.

Gisteren - Lees verder

Omzet GoPro boven verwachting

Kostenniveau teruggebracht door besparingen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.