Rustige week richting Pasen voor Damrak

Redactie ABM Financial News - 8 april 2017, 09:52

Beurzen vrijdag gesloten in verband met Goede Vrijdag.

(ABM FN-Dow Jones) Beleggers krijgen komende week te maken met een relatief rustige handelsweek, waarbij nauwelijks bedrijfsnieuws zal passeren en op macro-economisch vlak de aandacht gericht zal zijn op een reeks inflatiecijfers. Vrijdag blijven de beurzen gesloten in verband met Goede Vrijdag, waarna in Europa ook op maandag geen handel plaats zal vinden vanwege Tweede Paasdag. 

De macro-economische agenda bevat op maandag cijfers over de Italiaanse industriële productie en de inflatie in Griekenland. 

Dinsdag staan inflatiecijfers uit het Verenigd Koninkrijk geagendeerd, evenals de Britse producentenprijzen en de Duitse ZEW index. 

Inflatiecijfers uit China luiden het begin van de handelsdag in op woensdag, later gevolgd door de consumentenprijzen uit Spanje en België en Britse werkloosheidscijfers. De Braziliaanse en Canadese centrale banken komen na een monetaire vergadering met het rentebesluit. 

Donderdag staan opnieuw een flink aantal inflatiecijfers geagendeerd, met ditmaal de data uit Duitsland, Frankrijk en Italië. De Bank of Korea komt met het rentebesluit en in de Verenigde Staten passeren de producentenprijzen en het consumentenvertrouwen gemeten door de Universiteit van Michigan. De aandelenmarkten in Scandinavië houden de deuren gesloten. 

Hoewel de aandelenbeurzen vrijdag in zowel Europa als de Verenigde Staten gesloten blijven, passeren wel enkele cijfers. In Japan krijgen de markten inzicht in de industriële productie, terwijl in Amerika inflatiecijfers en de detailhandelsverkopen verschijnen. 

Vooral jaarvergaderingen op Nederlandse bedrijfskalender

In Nederland moeten beleggers het komende week doen met een matig gevulde beursagenda. 

Air France-KLM publiceert maandag voorbeurs de vervoerscijfers over maart en het aandeel Nedap noteert ex-dividend.

Het lokaal genoteerde Novisource opent dinsdag de boeken over 2016, op woensdag gevolgd door Curetis. Koninklijke Brill organiseert een analistendag. 

Fagron geeft donderdag inzicht in de prestaties over het eerste kwartaal, nabeurs gevolgd door vastgoedbedrijf Groothandelsgebouwen.

Diverse jaarvergaderingen staan verder verspreid over de week geagendeerd, met als voornaamste bedrijven Ahold Delhaize, KPN, SBM Offshore, Heijmans, Kendrion en Wessanen.

Amerikaanse banken komen met kwartaalcijfers

Buiten Nederland staan komende week enkele belangrijke bedrijfscijfers geagendeerd. Maandag geeft het Taiwanese TSMC, een belangrijke klant van ASML, inzicht in de verkopen in de maand maart. 

Dinsdag komt het financieel geplaagde Toshiba met een kwartaalupdate, op woensdag gevolgd door de Britse ondernemingen Page Group en Tesco. 

Donderdag publiceert TSMC de cijfers over het eerste kwartaal, evenals het Franse Carrefour en ook het Britse Hays geeft inzicht in de prestaties over het afgelopen kwartaal. In de Verenigde Staten trappen de financials het cijferseizoen alvast af, met de kwartaalresultaten van Citigroup, JP Morgan Chase en Wells Fargo. 

"In zijn algemeenheid ziet het onderliggende beeld voor de grote zakenbanken in de Verenigde Staten er goed uit", constateerden analisten van ABN AMRO. "De markt verwacht dat de leningengroei wat afzwakt, dat de handel in obligaties nog gezonde niveaus haalt, maar dat de handel in aandelen wat zwakker zal zijn."

ABN AMRO denkt verder dat de markt hoopt dat de rentemarge bij de grootbanken weer wat verbetert. Winsttechnisch wordt er op kwartaalbasis een daling verwacht, maar op jaarbasis een ruime stijging.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Olieprijs onder druk

Beleggers bouwen posities af voor expiratie september-future.

40 minuten geleden - Lees verder

Amerikaanse toezichthouder bestudeert geplande beursgang Spotify - media

Muziekdienst wil directe notering aan NYSE zonder aandelenuitgifte.

2 uren geleden - Lees verder

Rode start Europese handelsweek

Nervositeit over Noord-Korea laait weer op.

2 uren geleden - Lees verder

Overname energiebedrijf Oncor door Berkshire Hathaway van de baan

Warren Buffetts investeringsbedrijf afgetroefd door andere koper.

3 uren geleden - Lees verder

Batenburg verdubbelt winst

Omzet 15 procent hoger.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 516,71 -0,56% -2,93 519,64
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 787,58 -0,05% -0,43 788,01
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 996,94 -0,38% -3,82 1.000,76