Uitgelicht: Air France-KLM uitblinker na vervoerscijfers

Redactie ABM Financial News - 12 mei 2017, 18:36

Koers loopt op in aanloop naar beleggersdag.

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft afgelopen week flink aan beurswaarde bijschreven, waarbij beleggers vooral enthousiast reageerden op de vervoerscijfers over april van de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep. Het aandeel sloot vrijdag 2,1 procent hoger op 9,21 euro, waarmee de weekwinst uitkwam op 9,9 procent.

Afgelopen maand vervoerde Air France-KLM 7,1 miljoen passagiers, een stijging van 5,6 procent op jaarbasis. Het passagiersverkeer bij het luchtvaartbedrijf, gerekend naar omzet per kilometer, steeg afgelopen maand met 6,5 procent. De bezettingsgraad steeg met 2,1 procentpunt naar 87,5 procent, terwijl de capaciteit met 4,0 procent toenam. In totaal, dat wil zeggen inclusief Transavia, vervoerde Air France-KLM in april 8,4 miljoen passagiers, een stijging van 8,5 procent.

Analisten van Goodbody spraken van "solide" cijfers, waarbij vooral de resultaten uit Noord-Amerika "zeer sterk" waren. Verder noemden de marktvorsers de bevestiging van een sterke Europese vraag "geruststellend".

Barclays verhoogde op de dag van cijferpublicatie bovendien het advies voor de luchtvaarder van Onderwogen naar Gelijkgewogen.

Vrijdag hield Air France-KLM een beleggersdag. Analist Corné van Zeijl van Actiam zag hieruit weinig nieuws rollen, maar stelde wel dat een koers vaak wat oploopt in aanloop naar een dergelijke beleggersdag.

De vervoerscijfers noemde Van Zeijl onderliggend positief. Air France KLM liet daarnaast bij de publicatie van de kwartaalcijfers weten dat de prijsdruk tegen het einde van het eerste kwartaal beperkt bleef, zo merkte de analist van Actiam op. "Dat is een goed begin voor het tweede kwartaal, dat doorgaans het belangrijkste kwartaal voor de luchtvaarder is", aldus Van Zeijl.

Volgens de marktvorser is Air France-KLM dit jaar herstellende van een flinke koersdruk in 2016. Langzaam stappen ook shortbeleggers uit het aandeel, zo merkte Van Zeijl op. Het aandeel staat dit jaar al 78,0 procent in de plus.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

18 augustus 2017, 22:14 - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 22:07 - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 21:30 - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

18 augustus 2017, 20:42 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AIR FRAN... toevoegen aan uw watchlist 12,65 -1,63% -0,21 12,86