Beursblik: sentiment staalmarkt negatief door onzekerheid China

Redactie ABM Financial News - 16 mei 2017, 16:16

ABN AMRO denkt dat ijzererts stabiel blijft.

(ABM FN) Vanwege onzekerheid over de vraag naar staal, met name vanuit China, is het sentiment op de staalmarkt momenteel negatief. Dit viel te lezen in een dinsdag gepubliceerd grondstoffenrapport van ABN AMRO.

Volgens analist Casper Burgering zijn er te weinig details in het Chinese stimuleringsprogramma over de vraag naar staal in de komende jaren. China is wereldwijd verreweg zowel de grootste gebruiker als grootste producent van staal. Ook is er momenteel volgens de bank onvoldoende informatie over de maatregelen die de Chinezen nemen tegen het gevaar van oververhitting van de Chinese woningmarkt. Hierdoor is het sentiment op de staalmarkten gekanteld.

Wat betreft de ijzerertsprijs op de korte termijn rekent Burgering op stabilisering. De analist verwacht dat de huidige lage prijs voor deze grondstof tot een stijging van de vraag zal leiden. Wat betreft de prijs voor cokeskolen, die ook gebruikt worden voor de productie van staal, voorziet Burgering een daling, doordat de aanvoer vanuit Australië hervat zal worden. Hierdoor zal de markt kalmeren.

De staalprijzen zullen volgens ABN AMRO op de korte termijn stabiel blijven. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting van raffinaderijen omlaag naar 95,4 procent.

46 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Na aantal rustige dagen weer wat meer actie.

53 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

54 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Goed gevulde agenda.

55 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: Nederlandse bedrijven

Cijferseizoen over hoogtepunt heen.

56 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
APERAM toevoegen aan uw watchlist 43,38 -0,89% -0,39 43,77
ARCELOR ... toevoegen aan uw watchlist 22,11 -0,58% -0,13 22,24
ARCELOR ... toevoegen aan uw watchlist 22,11 -0,58% -0,13 22,24
BEKAERT toevoegen aan uw watchlist 46,80 20,99% 8,12 38,68