Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: Damrak consolideert na rally

Beursupdate: Damrak consolideert na rally
6 aug 2012 om 11:22

Het Damrak schommelt vanochtend in impulsloze en nieuwsarme handel rond het slot van vrijdag. Op de obligatiemarkt blijven Spaanse en Italiaanse staatsleningen profiteren van de verwachting dat de Europese Centrale Bank vroeg of laat de steunaankopen gaat hervatten.

 

De AEX stijgt 0,1 procent naar 330,89 punten, waarbij de index volgens marktkenners de ruimte heeft om door te stomen naar het jaarrecord van 337 punten. De intraday low van de AEX ligt op 328,15 punten.

 

“De uptrend is ingezet en we gaan door op de flow van vrijdag,” zegt handelaar Peter Jurgens van Keijser Capital.

 

Andere Europese beurzen zijn ook groen gaan kleuren. Milaan (+0,9%) gaat aan kop, gevolgd door Frankfurt (+0,5%). Op de Euro Stoxx 600 zijn vooral automobiel aandelen in trek. 

 

Op de obligatiemarkt blijft de korte Spaanse en Italiaanse rente stevig dalen nadat ECB-president Mario Draghi vorige week aangaf dat de ECB in het kader van een eventuele bailout voor Spanje of Italië kortlopende schulden van de twee landen kan gaan kopen. De Spaanse 2-jaars rente daalt het hardst, namelijk met 38 basispunten naar 3,57 procent. 

 

De beursagenda bevat vandaag geen markt bewegende macrocijfers. Beleggers zullen nog kijken of  Fed voorzitter Ben Bernanke in een toespraak tijdens een conferentie van de International Association for Research in Income and Wealth nog subtiele hints over het monetaire beleid laat vallen. 

 

Stijgers en dalers 

Zwaargewichten Unilever (-1,0%), dat op vrijdag op het hoogste niveau ooit sloot, en Shell beperken (-0,4%) wegen op de index. Hekkensluiter is PostNL, dat 5,2 procent verliest na tegenvallende EBIT-cijfers en een outlookverlaging. PostNL verwacht dat de outlook voor 2012, een onderliggende contante EBIT van 110 tot 160 miljoen bij een stabiele onderliggende omzet, aan de onderkant van de bandbreedte zal uitkomen.

 

ASML daalt 0,1 procent. Afgelopen weekend maakte ASML in lijn met de eerdere overeenkomst met Intel een samenwerkingsverband met TSMC bekend.

 

Met name Aegon (+2,9%) en ING (+3,2%) zijn in trek. Voorbeurs meldde de Wall Street Journal dat ING waarschijnlijk de Aziatische activiteiten in delen gaat verkopen omdat er geen koper is voor de volledige divisie. De verkoop van de Aziatische verzekeringsactiviteiten kan ING meer dan 7 miljard dollar opleveren, aldus de zakenkrant.

 

Op de AMX verliest Nutreco 0,1 procent na een koersdoelverhoging door ING bij een onveranderd Houden advies. Volgens analisten van ING is de kans wat groter dat Nutreco in de toekomst wordt overgenomen door Cargill. Delta Lloyd levert 3,0 procent in nadat het aandeel ex-dividend is gegaan. Bij de AMX-fondsen is vooral USG People (+3,7%) in trek.

 

Smallcap Arseus verliest 2,2 procent nadat de EBITDA in het eerste half jaar minder sterk dan verwacht bleek te zijn gestegen vanwege tegenvallende prestaties bij divisie Dental. Dental boekte tegen de verwachtingen van analisten in een lagere EBITDA doordat tandheelkundige laboratoria investeringen uitstellen vanwege de vrije tandartstarieven. 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.