Pharming schrapt agendapunten AVA over uitbreiding kapitaal

Redactie ABM Financial News - 17 mei 2017, 14:13

Aanpassing statuten niet meer nodig door herfinancieringsovereenkomst met Orbimed Advisors.

(ABM FN-Dow Jones)  De raad van bestuur en de raad van commissarissen van Pharming Group hebben besloten de agendapunten met betrekking tot het aanpassen van de statuten terug te trekken voor de aanstaande aandeelhoudersvergadering op 24 mei. Dit meldde het Leidse biofarmaceutische bedrijf woensdagmiddag.

De voorgestelde wijziging van de statuten had te maken met een geplande toename van het maatschappelijk aandelenkapitaal met 150 miljoen aandelen naar 950 miljoen aandelen.

Met de herfinanciering van 100 miljoen dollar die Pharming sloot met Orbimed Advisors, en waarmee een aantal bestaande Aflosbare Converteerbare Obligaties wordt afgelost, kan een aanzienlijk deel van het maatschappelijk aandelenkapitaal echter uit de markt gehouden worden. 

"Hiermee is de noodzaak voor de terugbetaling van een deel van deze obligaties in aandelen tegen een aanzienlijke korting ten opzichte van de huidige beurskoers komen te vervallen", aldus het concern.

Door de aflossing vloeien na aftrek van aandelen die bedoeld zijn voor warrants, 115 miljoen aandelen terug naar Pharmings Treasury. Dit is omgerekend circa 24 procent van het geplaatste aandelenkapitaal die Pharming momenteel niet zal uitgeven, zo zei het bedrijf dinsdag al bij de bekendmaking van de herfinanciering.

CEO Sijmen de Vries benadrukte woensdag in een korte toelichting tegen ABM Financial News opnieuw dat hierdoor de verwatering van het aandeel verder is afgenomen. 

Pharming kwam woensdag separaat met eerste kwartaalcijfers. In de eerste drie maanden van het jaar werd op operationeel vlak winst behaald, met name dankzij de toegenomen verkoop van Ruconest. Vorig jaar kocht Pharming de Noord-Amerikaanse rechten op het middel terug, waar duidelijk van werd geprofiteerd.

Het aandeel Pharming Group noteerde woensdagmiddag op een rode beurs 3,5 procent hoger op 0,35 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wall Street op koers voor groene opening

Beleggers consolideren voorafgaand aan notulen Fed.

26 minuten geleden - Lees verder

Shell rondt verkoop belang in SADAF af

Opbrengst 820 miljoen dollar.

26 minuten geleden - Lees verder

Amerikaanse woningbouw omlaag

Ook minder bouwvergunningen afgegeven in juli.

30 minuten geleden - Lees verder

Ghelamco probeert nogmaals opdracht Eurostadion binnen te halen - media

Toekenning zou goed nieuws zijn voor bouwer BAM.

31 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: solide resultaten NN Group verwacht

Resultaten voor het eerst inclusief Delta Lloyd.

36 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
PHARMING... toevoegen aan uw watchlist 0,43 2,38% 0,01 0,42