Beursblik: Barclays verhoogt koersdoel ABN AMRO

Redactie ABM Financial News - 19 mei 2017, 08:40

Advies gehandhaafd op Overwogen.

(ABM FN-Dow Jones) Barclays heeft het koersdoel op ABN AMRO verhoogd van 25,00 euro naar 27,00 euro en handhaafde het advies op Overwogen, in reactie op de kwartaalcijfers die de bank donderdag publiceerde.

De conservatieve aanpak van het kapitaalbeheer stelt de bank volgens Barclays goed in staat om eventuele nieuwe regels aan te kunnen.

Barclays vindt het interessant dat de aandelenkoersen van Franse banken en banken in de Benelux alleen het gewone cash dividend inprijzen en niet de potentiële excessieve kapitaalrendementen in 2019 en daarna, wat volgens hen suggereert dat mogelijk inkoopprogramma's van eigen aandelen niet goed worden weerspiegeld in de aandelenkoers van ABN AMRO.

Daarnaast redeneren de analist van Barclays dat de stijgende vraag naar huishoudelijke leningen de groeikloof dicht met het meer internationaal gediversifieerde ING, waardoor de druk voor ABN AMRO afneemt om groei te genereren uit risicovolle segmenten.

Barclays spreekt van robuuste vooruitzichten op de korte termijn. Het aandeel ABN AMRO sloot donderdag op een rood Damrak 0,3 procent hoger op 23,30 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos de sterkste stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street hoger gesloten

Olieprijs sluit op weekbasis voor de vijfde opeenvolgende week lager.

Gisteren - Lees verder

Wall Street richting verdeeld slot

Olieprijs sluit op weekbasis voor de vijfde opeenvolgende week lager.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Ondanks stijging prijs vat olie overheerst pessimisme.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs drukt Damrak in het rood

Amsterdamse hoofdgraadmeter levert 0,2 procent in.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ABN AMRO... toevoegen aan uw watchlist 23,08 -0,09% -0,02 23,10