Eminence blijft ASMI achter de broek aanzitten - media

Redactie ABM Financial News - 19 mei 2017, 07:50

Inkoopplannen niet geliefd bij activistische aandeelhouder.

(ABM FN-Dow Jones) Eminence Capital is niet enthousiast over de plannen van ASM International, onder meer om eigen aandelen in te kopen. Dit zei oprichter Ricky Sandler vrijdag tegen De Telegraaf.

Eminence, een activistische aandeelhouder, wil dat ASMI het belang in ASM Pacitic Technology verkoopt. ASMI liet eerder al weten een belang van 5 procent te hebben verkocht, maar daarop reageerde Eminence vorige maand met de woorden dat dit slechts "een kleine stap in de goede richting" is.

De Amerikanen vinden dat indien een belang van meer dan 30 procent in ASM PT wordt gehouden, dit als een "gifpil" is om een eventuele overname van ASMI af te weren.

Ook gaf Eminence vorige maand al aan niet tevreden te zijn over het besluit van ASMI om de verkoopopbrengst van de aandelen ASM PT te gebruiken voor het inkopen van eigen aandelen. Het zou volgens de aandeelhouder beter zijn geweest om een speciaal dividend uit te keren. Door eigen aandelen in te kopen, wordt de relatieve blootstelling aan ASM PT namelijk juist weer groter, betoogde Eminence.

"We hebben de afgelopen tijd met veel aandeelhouders gesproken. De meeste van hen zouden een meer gefocuste strategie willen zien zonder het financieel belang in ASMPT", zei Sandler tegen De Telegraaf.

Maandag 22 mei staat de jaarvergadering van ASMI op de rol. Steun uit de hoek van Eminence hoeft ASMI niet te verwachten.

Het aandeel sloot donderdag 1,5 procent lager op 54,76 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wall Street op koers voor groene opening

Beleggers consolideren voorafgaand aan notulen Fed.

23 minuten geleden - Lees verder

Shell rondt verkoop belang in SADAF af

Opbrengst 820 miljoen dollar.

23 minuten geleden - Lees verder

Amerikaanse woningbouw omlaag

Ook minder bouwvergunningen afgegeven in juli.

27 minuten geleden - Lees verder

Ghelamco probeert nogmaals opdracht Eurostadion binnen te halen - media

Toekenning zou goed nieuws zijn voor bouwer BAM.

28 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: solide resultaten NN Group verwacht

Resultaten voor het eerst inclusief Delta Lloyd.

33 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ASM INTE... toevoegen aan uw watchlist 49,73 1,26% 0,62 49,11