Uitgelicht: zwakke jaarstart voor Flow Traders

Redactie ABM Financial News - 19 mei 2017, 19:33

Koers omlaag na tegenvallende kwartaalresultaten.

(ABM FN-Dow Jones) Het jaar is voor Flow Traders niet al te best begonnen zo bleek deze week uit de kwartaalupdate, vooral omdat er weinig activiteit van beleggers was. 

De flitshandelaar specialiseert zich in de handel in indextrackers en andere Exchange Traded Products. Maar in de eerste maanden van 2017 was de handel in deze producten aan de zwakke kant. "De activiteit van beleggers vertraagde substantieel, waardoor de marktvolatiliteit naar het laagste niveau in meer dan een decennium zakte en de marges negatief werden beïnvloed", zei Flow Traders in een verklaring.

Dit zorgde ervoor dat de nettowinst op jaarbasis 41 procent daalde tot 13,6 miljoen euro. Er was door analisten op 15 miljoen euro gerekend. De handelsinkomsten daalden met een kwart.

De omzet viel terug naar 48,3 miljoen euro, van 68,7 miljoen euro in het voorgaande kwartaal en 64,6 miljoen euro een jaar eerder. Met name in Azië halveerde de omzet op jaarbasis, terwijl deze in de grootste markt Europa met bijna een kwart daalde. Analisten rekenden vooraf op 50 miljoen euro omzet

Een zwak kwartaal, oordeelde analist Rosine van Velzen van ING. Dit was volgens haar vooral het gevolg van tegenwind op de Europese markt, waar het marktaandeel van Flow Traders daalde. Bovendien speelde het "agressieve" concurrentieveld het bedrijf niet in de kaart, stelde de analist, die een koopadvies heeft op Flow Traders. Het aandeel blijft volgens ING aantrekkelijk gewaardeerd. 

De Zwitserse bank UBS hield ook vast aan zijn koopaanbeveling, maar verlaagde het koersdoel licht van 37,00 naar 35,50. Analist Michael Werner concludeerde dat Flow Traders het slechtste kwartaal sinds de beursgang in 2015 achter de rug had. Ook Werner is van mening dat de huidige koers een mooi moment is om in te stappen. 

Flow Traders verwacht dat de activiteit in de markten weer zal aantrekken, waardoor de omzet en ook de marges zullen stijgen. Bij lage activiteit worden die marges gedrukt omdat beleggers dan hun toevlucht nemen tot de meest verhandelde indextrackers, die relatief lage marges hebben, aldus het concern. 

Er was van te voren al gerekend op zwakke cijfers, maar toch viel het beleggers tegen. Op weekbasis verloor het aandeel Flow Traders dan ook 3,3 procent, ondanks een herstel van de koers op vrijdag. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

18 augustus 2017, 22:14 - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 22:07 - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 21:30 - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

18 augustus 2017, 20:42 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
FLOWTRADERS toevoegen aan uw watchlist 23,96 -1,11% -0,27 24,23