Beursblik: Ordina presenteert gemengd beeld

Redactie ABM Financial News - 2 mei 2017, 10:18

NIBC vindt cijfers over eerste kwartaal onderliggend nog lang niet goed.

(ABM FN-Dow Jones) De cijfers van Ordina over het eerste kwartaal van 2017 geven een verdeeld beeld met onderliggend nog geen positieve trend. Dit concludeerde analist Johan van den Hooven van NIBC tegenover ABM Financial News.

Van den Hooven rekende voor dat de twee extra werkdagen ten opzichte van het eerste kwartaal van het vorig jaar de omzet en het operationeel resultaat (EBITDA) dit jaar stevig ondersteunden. Bovendien had Ordina dit jaar duidelijk minder ontslagkosten.

"Als je die effecten meeneemt dan is het beeld eigenlijk nog niet goed, ook al tekenen zich her der plussen af, waar eerder nog sprake was van minnen. De ontwikkelingen in België zijn gunstig en leggen een bodem onder de resultaten", aldus Van den Hooven.

NIBC hanteert voor het aandeel Ordina een Neutraal advies met een koersdoel van 1,65 euro. Het aandeel noteerde dinsdag op een groen Damrak 3,0 procent hoger op 1,64 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Alle aandelen lager.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Google en Facebook opnieuw onder druk.

Gisteren - Lees verder

Wall Street koerst op verlies

Google en Facebook opnieuw onder druk.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs strekt winstreeks uit tot vier dagen

Speculanten op lagere olieprijs schrikken van cyberaanvallen

Gisteren - Lees verder

Aandeelhouders stemmen 8 augustus over nieuwe bestuurders ABN AMRO

Clifford Abrahams en Tanja Cuppen worden voorgedragen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ORDINA toevoegen aan uw watchlist 1,58 0,64% 0,01 1,57