Ordina ziet druk op omzet en resultaat aanhouden

Redactie ABM Financial News - 2 mei 2017, 07:48

Omzet overheid plust.

(ABM FN-Dow Jones) Ordina heeft in het eerste kwartaal van 2017 een lagere omzet en resultaat geboekt. Dit meldde de automatiseerder dinsdag voorbeurs.

"De resultaten in het eerste kwartaal vormen een matige start van het jaar. De groei in België en Luxemburg zet door, in Nederland hebben we nog steeds te maken met een tekort aan medewerkers om aan de stijgende vraag te voldoen. Behoud en werving van professionals zijn daarom onze topprioriteiten voor 2017", aldus de net aangetreden CEO Jo Maes.

De topman gaf verder aan dat de arbeidsmarktcampagne van het bedrijf wordt voortgezet, waarbij de topman verwacht dat het enige tijd vergt om in een concurrerende markt het aantal medewerkers weer op peil te brengen.

Ordina boekte in het afgelopen kwartaal een 1,8 procent lagere omzet van 88,2 miljoen euro. Bij Overheid, de grootste tak van het bedrijf, stond een plus van 2,1 procent, maar de Financiële Dienstverlening zakte 13,9 procent. Industrie liep 6,0 procent in omzet op en Zorg met 1,4 procent. Deze laatste tak is bij Ordina in omzet gemeten relatief klein.

De omzet uit Nederland, goed voor ruim 68 miljoen euro, daalde met 5,1 procent, België en Luxemburg zagen de omzet gezamenlijk met 8,3 procent oplopen.

Het terugkerende bedrijfsresultaat (EBITDA) daalde op jaarbasis van 4,6 miljoen naar 4,3 miljoen euro. De marge verslechterde daarbij van 5,1 naar 4,8 procent.

De nettoschuld van Ordina bedroeg aan het einde van het eerste kwartaal van dit jaar 2,5 miljoen euro, tegen 10,9 miljoen euro vergeleken met dezelfde periode van het voorgaande jaar. Met name het "strakke werkkapitaalmanagement en het positieve nettoresultaat van 2016" resulteerden in een lager schuldniveau.

Het bedrijf gaf dinsdag geen outlook prijs.

Het aandeel Ordina sloot vrijdag op een rood Damrak 2,0 procent lager op 1,59 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: Damrak op verlies

Ondertoon blijft goed volgens Aberfeld.

28 minuten geleden - Lees verder

Draghi praat euro omhoog

Voorzitter praat op ECB Forum.

31 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: Bernstein start volgen Air France-KLM

Underperform advies op Brits-Nederlandse luchtvaartgroep.

50 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: winstdruk Vopak duurt voort

ING handhaaft koopadvies.

1 uur geleden - Lees verder

Italiaans consumentenvertrouwen omhoog

Ondernemersvertrouwen ook hoger in juni.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ORDINA toevoegen aan uw watchlist 1,58 0,64% 0,01 1,57