Correctie: Kardan boekt groot verlies

Redactie ABM Financial News - 24 mei 2017, 09:49

Ongunstige valutabewegingen raken hoge schulden investeerder.

(ABM FN-Dow Jones) Kardan heeft in eerste kwartaal een groot verlies geboekt, door hoge financieringskosten en ongunstige valutabewegingen, terwijl ook de activiteiten verlieslatend waren. Dit maakte het Israëlische investeringsbedrijf woensdag bekend.

Kardan boekte een nettoverlies van 17,8 miljoen euro, door negatieve wisselkoerseffecten van 11,5 miljoen euro. Een jaar eerder werd nog een winst geboekt van 1,9 miljoen euro, dankzij positieve resultaten bij de bancaire en krediet-activiteiten, die inmiddels verkocht zijn.

Het operationele resultaat was 0,3 miljoen euro negatief, door een verlies van 2 miljoen euro op de resterende vastgoedactiviteiten. De waterinfrastructuuractiviteiten, die zijn aangemerkt voor verkoop, draaiden een winst van 0,9 miljoen euro. In het vergelijkbare kwartaal van 2016 was het operationele resultaat 1,6 miljoen euro.

Het aandeel Kardan sloot woensdag op 0,14 euro. Woensdag gaf het aandeel 4,4 procent prijs op 0,13 euro.

Correctie: om aan te geven dat het bedrijf in het proces is om de waterinfrastructuuractiviteiten te verkopen, maar deze nog niet heeft verkocht.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Microsoft boekt meer winst

Aandeel stijgt nabeurs.

8 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos wint opnieuw.

16 minuten geleden - Lees verder

Wall Street eindigt verdeeld

Home Depot onderuit na koerswijziging Sears

22 minuten geleden - Lees verder

Wall Street koerst op verlies

Home Depot trekt Dow Jones index omlaag

1 uur geleden - Lees verder

Olie valt terug na top

Handelaren blijven bezorgd over Libiƫ en Nigeria.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
KARDAN toevoegen aan uw watchlist 0,12 0,00% 0,00 0,12