Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: Damrak onveranderd richting middaguur

Beursupdate: Damrak onveranderd richting middaguur
6 mei 2014 om 11:44

De Amsterdamse beurs koerste halverwege de ochtend vrijwel onveranderd in lijn met de omringende beurzen. Cijfers van PostNL en DSM werden zeer positief ontvangen, terwijl Fugro onderuit ging na een trading update.

De AEX noteerde onveranderd op 397,56 punten terwijl de Midkap 0,4 procent wist te winnen. Amerikaanse futures wijzen op een neutrale opening op Wall Street vanmiddag.

"Los van de fondsen die met cijfers kwamen is het een relatief rustige dag", aldus sales trader Gert Berendse van ING, die meende dat onzekerheid over de onrust in Oekraïne gisteren werd geneutraliseerd door "zeer positieve" cijfers over de groei van de Amerikaanse dienstensector.

Ook in Europa trok de groei van de dienstensector aan. Vanochtend bleek de inkoopmanagersindex voor de dienstensector in de eurozone afgelopen maand van 52,2 naar 53,1 te zijn gestegen. Een belangrijke bijdrage werd geleverd door sterkhouder Duitsland, waar de inkoopmanagersindex voor de dienstensector steeg van 53,0 naar 54,7.

Ook in Spanje en en Italië was er in april sprake van een groeiversnelling, terwijl de Franse dienstensector nog wel groeide, maar in een lager tempo dan in in maart.

"De Europese PMI’s waren conform verwachting met als positieve uitschieter Spanje", aldus Berendse. "Dit stuwde de eurodollar tot boven de 1,39", aldus Rabobank, die vanwege de betere cijfers in de eurozone een kleinere kans ziet dat Europese Centrale Bank deze week in actie komt.

In Amerika kijken beleggers vanmiddag nog uit de handelsbalans in maart en kwartaalcijfers van Walt Disney en Groupon.

Stijgers en dalers

Onder de overwegend roodgekleurde hoofdfondsen stonden DSM en Fugro in de schijnwerpers. DSM was met een plus van vier procent de grootste stijger na cijfers in lijn met analistenverwachtingen. Rabobank stelde dat het herhalen van de outlook voor 2014 vertrouwen geeft, wat het neerwaartse risico wegneemt.

Grootste daler was Fugro met een verlies van ruim negen procent. De bodemonderzoeker zag het orderboek teruglopen en de marges onder druk staan. Analist Michael Roeg van KBC Securities schrok van de EBIT-marge en noemde het een dramatische start van het jaar.

In de Midkap ging alle aandacht uit naar PostNL dat krap 10 procent steeg na kwartaalcijfers. Analisten waren unaniem van mening dat het bedrijf de verwachtingen overtrof. ING sprak van "sterke kwartaalcijfers".

De gespecialiseerde detacheerder Brunel was met een verlies van 2,5 procent de grootste daler na een adviesverlaging door ING van Kopen naar Houden. Het koersdoel werd bijgesteld van 53,00 naar 46,00 euro.

In de AScX (+0,2%) profiteerde Grontmij met een winst van 2,6 procent op 4,20 euro juist van een koersdoelverhoging. ABN AMRO verhoogde naar aanleiding van de kwartaalresultaten het koersdoel van 4,25 naar 4,70 euro.

Het lokaal genoteerde Cryo-Save Group gaf 2 procent prijs. De stamcelbank wist in de eerste maanden van 2014 ondanks een lagere omzet wel weer zwarte cijfers te schrijven.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.